Nicio prestație pentru copil în cazul unei boli prelungite pentru un copil adult

Cate stele merita presa?2 Votes

Aproape în fiecare zi, în sala de judecată se fac hotărâri importante care pot avea un impact asupra vieții noastre. erichmocanu.TV va prezintă pe scurt unele:

 

Nicio prestație pentru copii în cazul unei boli de lungă durată a unui copil adult

Tribunalul Fiscal Federal (Az.: III R 43/20)

Fiul familiei W* a început o ucenicie de doi ani și jumătate ca tehnician în mecatronică. Cu patru luni bune înainte de absolvire, tânărul de 19 ani a fost implicat într-un accident grav. După o spitalizare lungă, trebuia să treacă prin mai multe măsuri de reabilitare. Ultimul dintre acestea nu începea decât la 17 luni de la accident. Relația de ucenic este totuși menținută. Mai are familia dreptul la alocație pentru copii în această perioadă?

Instanța inferioară a spus că da, dar Tribunalul Fiscal Federal a anulat verdictul: „În cazul unei întreruperi de lungă durată a pregătirii – ca și aici din cauza unei boli – părinții își pierd dreptul la alocația pentru copii. Acest lucru se aplică dacă boala durează mai mult. de șase luni. Situația este diferită doar în cazul unei boli temporare. Faptul că relația de formare a continuat în cazul unei dispute nu schimbă asta.“

Dacă copilul stă fără școlarizare mai mult de jumătate de an, nu mai are dreptul la prestație pentru copii.

Un testament revocat nu poate fi reactivat

Tribunalul Regional Superior din München (Az.: 31 Wx 441/21)

Oamenii își schimbă uneori ultima voință de-a lungul vieții. Uneori chiar vor să se întoarcă la un testament anterior. Dar capcanele legale pândesc. F* a avut testament notarial întocmit în 2017. Un an mai târziu, ea revocă acest lucru în scris. Acum, câteva săptămâni mai târziu, ea decide să se întoarcă la testamentul inițial. Pentru a face acest lucru, ea semnează din nou copia legalizată a testamentului din 2017. E suficient?

Nu, cineva a spus la Tribunalul Regional Superior din München: „Prin semnarea copiei certificate a testamentului, ultimul testament, care a fost inițial în vigoare, nu poate fi restabilit. Pentru că nici aici nu s-a făcut un nou testament efectiv, nici vechiul de mână nu a fost scris de mână. testament din 2018 revocat. În ambele cazuri ar fi fost necesară o atestare formală. Totuși, aceasta necesită fie o declarație scrisă și semnată în întregime de mână, fie o declarație făcută în fața notarului.“

Astfel, succesiunea legală pe motiv de deces continuă să se bazeze pe testamentul olograf din 2018.

Nicio compensație pentru durere și suferință după o cădere peste un covoraș

Judecătoria Coburg (Az.: 14 O 503/20)

W* aparține generației mai în vârstă și este uneori instabilă. Într-o sucursală a băncii, ea retrage mai întâi bani din aparat și apoi vrea să meargă la ghișeul de service. Trebuie să traverseze un covoras. Dar ea isi agata piciorul de el și se împiedică. Ea cade pe braț, se rănește și trebuie dusă la spital cu ambulanța. Acum dă în judecată pentru daune, durere și suferință. În instanță, ea susține că covorașul nu era fix si a alunecat. 

Judecătoria Coburg nu a văzut acest lucru dovedit: „Oricine creează o situație periculoasă trebuie să prevină pe cât posibil răul altora. Trebuie luate măsuri pe care o persoană prudentă le consideră necesare. Cu toate acestea, nu orice pericol poate fi prevenit. Reclamantul ar fi putut recunoaște el însuși pericolul provocat de covorașul. Se poate cere o vigilență mai mare, mai ales de la persoanele care merg nesigure.“

Verdictul ar fi putut fi diferit dacă covorașul nu era întins bine pe podea. Dar asta nu a putut fi dovedit în instanță.

Cate stele merita presa?2 Votes