Ce trebuie să faci ca să afli vechimea în muncă. Pașii pe care trebuie să-i parcurgi

Cate stele merita presa?6 Votes

Acum, românii au posibilitatea de a afla ce vechime în muncă au acumulat de-a lungul anilor. Tot ce trebuie să facă este creeze un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Ce trebuie să faci ca să afli vechimea în muncă. Vă prezentăm pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă face un cont de utilizator pe site-ul Casei de Pensii, acolo unde veţi putea vedea ce vechime în muncă aţi acumulat de-a lungul anilor.

Vechimea în muncă 2022. Cum verifici online câți ani de muncă ai.

În primul rând, trebuie să completaţi un formular cu datele personale (numele, prenumele, CNP-ul, adresa de e-mail, adresa actuală, actul de identitate), după care printaţi formularul, apoi trebuie să-l semnaţi. Următorul pas este să faceţi un drum până la casa teritorială de pensii cu formularul semnat şi actul de identitate. Apoi, pe adresa de mail specificată în formular veţi primi numele de utilizator şi parola, după care vă veţi putea autentifica pe site-ul Casei Naţionale de Pensii.  După autentificare, în meniul din stânga paginii, trebuie să accesați butonul „Datele mele din sistemul public de pensii”. În secțiunea respectivă puteți alege un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001 sau un document cu stagiile anuale de cotizare. Intrați pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”. După ce ai solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie să aștepți câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Când un raport este gata, primești un e-mail de notificare și raportul îl poți descărca, în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP. Mai precis, te duci înapoi în pagina în care ai cerut generarea raportului și vei găsi acolo fișierul descărcabil, potrivit avocat.net.

În România, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.

Cate stele merita presa?6 Votes