Tara lucrului bine făcut, Tara celor pe invers! Danilet exclus din Magistratura, BruceLee bun pentru Curtea Constituțională

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat că partidul pe care íl conduce îl va propune pe Danileț pentru Curtea Constituțională.

”USR a decis să îl susțină pe judecătorul Cristi Dănileț la CCR. Vom înainta propunerea formală în procedura parlamentară”, a spus Drulă.

Cristi Danileț s-a autopropus anterior pentru un post la Curtea Constituțională, unde mandatele a trei judecători urmează să expire.

„Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. Nu aş spune ‘nu’ dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de ‘contract’. E o poziţie înaltă, de unde pot fi ţinute în echilibru autorităţile statului şi se stabileşte compatibilitatea legilor cu actul fundamental al ţării. Studiez de mulţi ani aceste aspecte, poziţiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicaţii ştiinţifice prestigioase. Nu am fost şi nu sunt implicat politic. Legea este singura mea ‘politică’, pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât şi în mod civic, la firul ierbii. O propunere trebuie să vină de la preşedintele ţării, una de la Senat şi una de la Camera Deputaţilor”, a scris Danileţ, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook.

Danilet se lauda de unu singur

Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021. A făcut recurs la instanța supremă, fără succes.

În luna iunie expiră mandatele a trei judecători de la Curtea Constituţională: Valer Dorneanu (preşedintele CCR), numit în anul 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PSD; Mona Pivniceru, numită în 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PNL; fostul şef al DNA Daniel Morar, propus în 2013 de fostul preşedinte Traian Băsescu, din partea Preşedinţiei.

În consecinţă, preşedintele Klaus Iohannis şi Parlamentul vor nominaliza înlocuitorii acestora.