Centre de testare corona inventate: trei ani de închisoare pentru oameni din Essen

O femeie de 49 de ani din Essen trebuie să meargă la închisoare trei ani și trei luni pentru că a inventat centre de testare corona și a furat peste un milion de euro în toată țara cu presupuse teste și vaccinări false. O purtătoare de cuvânt a instanței a confirmat vineri că șoferul de autobuz angajat a fost perspicace și a mărturisit în ședința de joi. Procurorii și avocații apărării au acceptat verdictul.

Judecătorul neoficial, prezidat de judecătorul Sandra Quade, a apreciat pedeapsa ca atenuantă că autoritățile și asociațiile medicilor de asigurări statutare de sănătate (KV) au făcut destul de ușoară frauda dezordonată a femeii. Potrivit judecătorului, sistemul de facturare a fost „conceput pentru viteză” la acea vreme, după cum a raportat „Westdeutsche Allgemeine Zeitung”. Quade a criticat comportamentul dăunător social al acuzatului, „în timp ce multe alte persoane au avut probleme existențiale”.

Escrocheria escrocului: ea a creat conturi, a instalat adrese de e-mail – și compania a fost fondată. Cu unsprezece stații de testare corona care nici măcar nu existau și teste care nu s-au făcut niciodată, precum și presupuse vaccinări, condamnatul a luat aproape 1,1 milioane de euro în câteva luni în 2021. Anchetatorii au reușit să obțină aproape 925.000 de euro. Unde s-a dus restul sumei? Neclar. Femeia, care are mai multe condamnări, a spus că și-a plătit datoriile și și-a cumpărat o mașină, se spune.

În vara lui 2021, originara din Essen și-a început incursiunea. De pe telefonul mobil, ea a participat online la nivel național la procesul de facturare cu asociațiile medicilor de asigurări de sănătate statutare. Ea și-a înregistrat chiar primul „centru de testare” cu numele ei real sub adresa reală de acasă din Essen, se spune. Au urmat alții, mai ales în Bavaria și Baden-Württemberg.

La început au fost eșecuri. Potrivit informațiilor, femeia a depus o cerere la KV Bayern în august 2021, prin care dorea să i se ramburseze aproape 300.000 de euro pentru aproximativ 27.000 de vaccinări care ar fi fost efectuate. Dar Bayern a fost inițial suspicios și nu a plătit niciun ban. Femeia din Essen a eșuat și cu alte două aplicații și conturi falsificate pentru teste corona în valoare totală de 450.000 de euro.

Cu toate acestea, conform informațiilor, KV Bayern a fost de ajutor și i-a oferit fraudatorului sfaturi nebirocratice cu privire la cererile sale. După aceea, afacerea șoferului de autobuz a crescut, tot în Renania de Nord-Westfalia. Numai KV North Rhine i-a transferat 187.533,89 euro. Toată escrocheria a ieșit la iveală abia atunci când o bancă a suspectat spălarea banilor și a raportat-o ​​autorităților.