Italia. Fetiță româncă, vândută de părinți unui cuplu. Justificarea de necrezut a mamei: „Am făcut-o pentru a-i garanta un viitor mai bun”

Mama româncă, în vârstă de 46 de ani și tatăl român, în vârstă de 51 de ani, s-au prezentat, ieri, în fața judecătorilor pentru a da explicații cu privire la fapta de care sunt acuzați: abandonul și vânzarea unui minor, acum în vârstă de 5 ani.

„Am făcut-o pentru a-i garanta un viitor mai bun”, susțin părinții români în fața magistraților. Aceasta este explicația dată cuplul audiat ieri într-o sală de judecată a Tribunalului pentru Minori. La caz lucrează și Parchetul pentru minori, pentru a evita suspiciunea de vânzare.

Incidentul a avut loc în provincia Lecce, într-un centru din sudul Salento. Părinții biologici sunt deja căsătoriți cu alte persoane cu care au copii care locuiesc în România.

Conform rechizitoriului, cei doi români au oferit fetița chiar imediat după ce s-a născut unui cuplu care locuia în aceeași localitate cu ei în Italia. Din nefericire, nu au făcut-o într-un mod legal, iar când părinții adoptivi au decis să o înscrie la școală, s-au descoperit neconcordanțe în datele personale ale copilei. Așa s-a început o anchetă care a dus la trimiterea în judecată a părinților biologici și a celor care au luat-o pe fetiță. Procurorii cred că s-a oferit și o sumă de bani pentru acest proces ilegal de adopție. 

Judecătorii sunt cei care vor decide soarta copilei și pedeapsa adulților. Procesul continuă.