Oaspeții G7 vor fi duși cu elicopterul la Summit!

Operațiune de amploare pentru escadrila aeriană a Poliției Federale din Oberschleißheim: începând de duminică, vor transporta oaspeții de stat ai summit-ului G7 de la aeroportul din München la hotelul de conferințe Elmau. Acest lucru este rapid și sigur, dar înseamnă și poluare fonică.

Albastrul este culoarea Poliției Federale, motiv pentru care în Oberschleißheim există camioane, cisterne albastre și elicoptere de transport „Super Puma” albastru închis. De duminică, de exemplu, îi vor aduce pe oaspeții de stat ai summit-ului G7 de pe aeroportul din München la hotelul de conferințe Schloss Elmau.

Ministerul de Externe coordonează serviciul de zbor

Pot fi transportate maximum 16 persoane, dar pentru oaspeții de stat s-a convenit cu Ministerul Federal de Externe să nu se transporte mai mult de opt persoane și, dacă este posibil, dintr-o delegație: de exemplu, oaspeți din Franța cu unul sau două elicoptere și oaspeți din alte țări separate în elicoptere suplimentare.

Rapid, confortabil, sigur, dar zgomotos și scump

Un astfel de elicopter face traseul de la Munchen la Garmisch-Partenkirchen în aproximativ 20 de minute, folosind în jur de 250 de litri de combustibil, potrivit pilotului. „Pentru faptul că putem plani, decolare pe verticală și ateriza oriunde, cred că e în regulă”, spune pilotul de elicopter Fabian Aue. A trebuit să-și anuleze vacanța: Din cauza summitului G7, poliția și alte autorități sunt în interdicții de vacanță, dar asta nu-l deranjează pentru că îi place să zboare și se bucură de misiune.

Zborul in elicopterul mare de transport, mai ales in varianta izolata VIP, este placut, sigur si rapid, dar mereu oarecum zgomotos si, in ciuda aerului conditionat, o cutie albastra in spatele usa, destul de fierbinte.

Poliția federală recomandă, de asemenea, oaspeților statului să poarte căști de protecție pentru urechi pentru a combate zgomotul – depinde de ei dacă le poartă sau nu. Majoritatea aderă la aceasta, inclusiv probabil cancelarul Olaf Scholz (SPD). Se spune că predecesorul său Angela Merkel (CDU) ar fi preferat „să zboare fără căști”, spune Fabian Aue, amintind că era foarte sociabilă și totuși drăguță.

Președinții SUA nu zboară cu elicoptere germane

Din câte se pare, oaspeții statului apreciază taxiurile elicoptere ale escadronului din Oberschleißheim, deoarece nu toate cererile de transport au putut fi îndeplinite. Ministerul Federal de Externe echilibrează întrebările și capacitățile.

Cu excepția președintelui SUA, care are încredere doar în elicopterele sale marinei americane, toate delegațiile zboară în elicopterele poliției federale. Așa a fost deja cazul lui Barack Obama în 2015 și acum va fi și cazul lui Joe Biden. De asemenea, delegația SUA nu are încredere în elicopterele Bundeswehr, care, potrivit lui Sven Sobischek, șeful Escadronului Aerian al Poliției Federale Oberschleißheim, oferă un serviciu de zbor suplimentar.

Relief pentru trafic – poluare fonică pentru locuitori

Una peste alta, mulți dintre cei implicați beneficiază de zborurile de transport, pentru că acest lucru salvează călătoriile cu mașina în convoai și delimbează poliția de pe străzi și populația locală. Pentru că dacă oaspeții statului ajung în principal pe calea aerului, atunci nu trebuie să fie închise atât de multe drumuri pe sol.

Populația locală a fost informată despre zgomotul aeronavei de așteptat, în special în Oberschleißheim și în Munchen-Feldmoching, unde mulți se plâng de tulburări. Poliția Federală promite că va zbura pe culoarele nelocuite, dacă este posibil – de exemplu, pe traseul de regate de canotaj din nordul Munchenului.

Zbor de formație până la sfârșitul vârfului

Poliția federală își adună elicopterele mari de transport în Oberschleißheim în aceste zile. Diferitele escadrile din Germania au un total de 94 de elicoptere. Din motive tactice, responsabilii nu dau cifre exacte la conferința de presă, dar este rar ca elicopterele de transport din Germania să poată oferi un zbor de formație, așa cum s-a promis pentru miercurea viitoare.

Seful escadronului aerian prezinta o macheta de elicopter „cu sorturi gri“ pentru o eventuala amaniere. Aceasta nu înseamnă Chiemsee, ci mai degrabă Marea Nordului sau Marea Baltică, pentru că elicopterul este, altfel, staționat pe coastă, spune Sven Sobischek și „echipat să zboare deasupra mării”.

Nu neglijați alte sarcini în timpul summit-ului

Celelalte sarcini ale escadronului aerian ar urma să fie îndeplinite în continuare – tot în perioada premergătoare și în timpul summitului G7 de la Schloss Elmau. Aceasta include elicopterul de salvare Christoph, combaterea incendiilor forestiere, monitorizarea granițelor și a sistemelor feroviare, potrivit Christian Marks, purtătorul de cuvânt al Direcției Poliției Federale 11 Poliția federală precum GSG9 și serviciul de dezamorsare au fuzionat.

Întreținerea elicopterelor de transport se face în sălile moderne, gri-argintii ale Poliției Federale din Oberschleißheim. Pentru fiecare pilot există un coleg pentru întreținere și unul pentru suport. Potrivit lui Sven Sobischek, acest raport de treimi este foarte eficient în comparație cu alte escadroane de zbor.