Pentagonul nu vrea să vedeți aceste documente despre bio-laboratoarele din Ucraina

Ambasada SUA în Ucraina a eliminat sâmbătă toate documentele despre biolaboratoarele finanțate de Pentagon din Ucraina de pe site-ul său. Aceasta este ceea ce scrie jurnalista de investigație Dilyana Gaytanzhieva pe rețelele de socializare.

Personalul ambasadei a uitat să elimine un document care arată că Pentagonul finanțează două noi biolaboratoare la Kiev și Odesa.

Ucraina nu are control asupra biolaboratoarelor militare. Guvernul ucrainean nu are voie să publice informații sensibile despre program.

Unul dintre laboratoare este situat în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. În ianuarie 2016, cel puțin 20 de soldați ucraineni au murit acolo în două zile din cauza unui virus asemănător gripei. Alți 200 de militari au fost internați în spital. Guvernul ucrainean nu a oferit nicio informație despre soldații care au murit.

Hepatita A a izbucnit în circumstanțe suspecte în 2018 în sud-estul Ucrainei, unde se află și o serie de laboratoare biologice. În ianuarie 2018, 37 de persoane cu hepatită A au fost internate în orașul Mykolaiv. Poliția a demarat o anchetă. În același oraș, peste 100 de persoane au contractat holeră în 2015.

În vara anului 2017, 60 de persoane cu hepatită A au fost internate în orașul Zaporizhzhya. În iunie 2017, 19 copii dintr-un orfelinat au fost internați cu hepatită A. În luna noiembrie a aceluiași an, la Harkov au fost raportate și cazuri de hepatită A.

Statele Unite și Ucraina au înființat în comun Centrul de Știință și Tehnologie din Ucraina (STCU). În ultimii 20 de ani, STCU a investit peste 285 de milioane de dolari în aproximativ 1.850 de proiecte conduse de oameni de știință care au lucrat anterior la dezvoltarea armelor de distrugere în masă, a constatat jurnalistul de investigație.

Documentele sunt disponibile și pe site-ul aici.

Ambasada SUA în Ucraina tocmai a eliminat de pe site-ul său web toate documentele legate de 11 biolaboratoare finanțate de Pentagon din Ucraina. Am postat toate aceste documente (acum șterse de ambasadă) aici și în următorul thread

2. Tweet: Acestea sunt documentele pe care Ambasada SUA nu vrea să le vedeți:

Cu toate acestea, au uitat să ștergă acest document din registrul contractelor federale din SUA care arată că Pentagonul finanțează două noi biolaboratoare la Kiev și Odesa https://t.co/bcSGTvuFBq pic.twitter.com/p5OzRvI9yx

Toate documentele și referințele au fost acum salvate pe acest site web .