grayscale photograph of a man watching on his laptop
Photo by Tima Miroshnichenko on Pexels.com

Modificări la cumpărăturile online care intră în vigoare la sfârșitul lunii mai

Cate stele merita presa?1 Vote

Consumatorii au acum dreptul la mai multe informații atunci când cumpără sau încheie un contract online. Acest lucru se datorează unei noi directive UE care aduce diverse schimbări în cumpărăturile online. erichmocanuTV le prezintă.

De la sfârșitul lunii mai, comercianții cu amănuntul online și piețele online vor trebui să furnizeze o mulțime de informații pe care le-au refuzat anterior sau pentru care și-au contestat responsabilitatea. Aceste noi obligații de informare se referă, de exemplu, la prezentarea ofertelor și a prețurilor acestora. erichmocanu.TV explica toate schimbările în cumpărăturile online.

Mai multe informații despre vânzător și responsabilități

Piețele și platformele pe care consumatorii încheie contracte cu terți trebuie să indice dacă vânzătorul specific este o persoană privată sau o companie. În cazul vânzărilor private, nu există drept de retragere și, de regulă, nicio garanție.

Portalurile de rezervări și comparații trebuie să precizeze, de asemenea, dacă își asumă anumite sarcini pentru furnizorii pe care îi listează, cum ar fi mașinile de închiriat. Acest lucru este important pentru că, altfel, este posibil să nu fie clar cine este responsabil pentru probleme și întrebări.

Mai multă transparență a prețurilor

Comercianții și piețele trebuie să explice clar atunci când afișează prețuri personalizate consumatorilor. Cu alte cuvinte, prețuri care sunt adaptate unei persoane printr-un algoritm care utilizează date sau caracteristici personale.

Important: Această nouă reglementare nu se aplică așa-numitelor prețuri dinamice, care fluctuează mai mult sau mai puțin violent în timp, ci se aplică tuturor în mod egal.

Explicarea procedurii portalurilor de comparație

Portalurile de comparație trebuie să utilizeze o listă pentru a indica ce furnizori au fost incluși în comparație. Acest lucru este pentru a preveni impresia falsă că întreaga piață a fost reprezentată în comparație. Rămâne o problemă: susținătorii consumatorilor se plâng că consumatorii trebuie să cunoască alți furnizori importanți pentru a-i putea lua în considerare în căutarea lor.

Portalurile trebuie să explice acum și cum a apărut lista lor de rezultate. O zonă suplimentară de informații ar trebui să precizeze care parametri principali sunt luați în considerare în timpul creării și cât de mult influențează ei rezultatul general. Acesta poate fi numărul de vizualizări, evaluări sau numărul de vânzări, dar și comisioane și taxe.

Ajutor la clasificarea recenziilor online

Magazinele sau portalurile trebuie să explice dacă se asigură că recenziile provin doar de la clienții care au cumpărat sau au rezervat efectiv produsul sau serviciul în cauză. Și dacă o fac, trebuie să explice cum.

Cu toate acestea, furnizorii nu sunt obligați să introducă măsuri pentru combaterea recenziilor false. Sunt de dorit reguli mai stricte, deoarece recenziile sunt o sursă importantă de informații pentru mulți oameni când fac cumpărături online. Acestea sunt adesea manipulate sau falsificate.

Cate stele merita presa?1 Vote