Guvernul pune chiar presiuni asupra persoanelor care au fost vaccinate de trei ori!

Acum îl avem în alb și negru: din punctul de vedere al guvernului, nici măcar o a treia vaccinare corona nu este suficientă.

Miercuri, ministrul Sănătății Karl Lauterbach (59 de ani, SPD) și ministrul Justiției Marco Buschmann (45 de ani, FDP) au prezentat noi reguli corona (de la 1 octombrie până la 7 aprilie).

Cea mai mare emoție: în baruri, restaurante, cinematografe, teatre și alte facilități de agrement, statele federale pot dispune din nou ca măștile să fie obligatorii (mască FFP2). Alternativ, vizitatorii ar trebui să prezinte și un test negativ sau o dovadă de recuperare sau vaccinare care nu are mai mult de trei luni.

Mijloace: Boosters ar avea nevoie și de o altă pică.

DAR: A patra vaccinare este până acum recomandată doar persoanelor peste şaizeci de ani şi personalului medical! O contradicție clară.

De asemenea, nu este clar cum ar trebui operatorii să suporte efortul. Industria se plânge deja de lipsa de personal.

Cerința de mască FFP2 ar trebui să se aplice și în trenuri, transport public, clinici, în îngrijire și „spații interioare accesibile publicului”.

Nu există nicio obligație generală de a purta măști în școli. Potrivit lui Buschmann, aceasta poate fi comandată (din clasa a V-a) doar „dacă este necesar pentru a putea continua predarea personal”. Cea mai importantă promisiune: școlile NU vor mai fi închise.

Pe de altă parte, guvernul dorește să respecte regulile stricte de izolare, în ciuda criticilor dure din partea șefilor clinicii (inclusiv a cancelarului Jens Scholz).