Holetschek pentru vaccinarea corona obligatorie de la 60: rezistență în Bundestag

Cate stele merita presa?0 Votes

Ministrul bavarez al sănătății, Holetschek, face o nouă încercare de a face vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie. El este preocupat de un concept pentru persoanele de peste 60 de ani. În timp ce Hesse și Baden-Württemberg susțin, există o mare rezistență la nivel federal.

Împingerea mai multor miniștri ai sănătății de stat pentru vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului de la vârsta de 60 de ani este întâmpinată cu opoziție în grupul parlamentar al Uniunii. „Din motive întemeiate, nu a existat o majoritate în Bundestag pentru vaccinarea obligatorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al fracțiunii Uniunii, Tino Sorge (CDU), „lumea”. Îndoielile juridice și științifice sunt încă „considerabile”.

Politicienii din domeniul sănătății subliniază lipsa unei majorități în Bundestag

Expertul în sănătate al FDP, Andrew Ullmann, și-a exprimat și opinia negativă. „Cred că este hiperacționism să ceri vaccinarea din nou de la vârsta de 60 de ani”, a spus el ziarului. Nu există o majoritate parlamentară pentru asta în Bundestag. Ullmann a numit inițiativa statului „ipocrită, imposibilă și populistă”. Politicianul Green Health Janosch Dahmen s-a referit și la lipsa unei majorități în Parlament. Asta nu s-a schimbat. Prin urmare, consideră că este inutil să discute din nou cu privire la vaccinarea obligatorie.

Bavaria, Hesse și Baden-Württemberg pentru vaccinare obligatorie de la vârsta de 60 de ani

Bavaria, împreună cu Hesse și Baden-Württemberg, dorește să înceapă o nouă încercare de vaccinare corona obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Ministrul bavarez al Sănătății Klaus Holetschek (CSU) a declarat rețelei editoriale Germania (RND) că dorește să facă campanie în acest sens la conferința miniștrilor sănătății de săptămâna viitoare. „Încă regret că Bundestag-ul nu a putut cădea de acord cu privire la vaccinarea obligatorie”, a spus Holetschek. Apelurile la vaccinare sunt importante. „Dar în cele din urmă, vaccinarea obligatorie este calea mai rapidă de ieșire din pandemie”. Nu este prima dată când Holetschek face apel la o nouă abordare .

Încercarea de vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului în aprilie a eșuat

Un proiect interpartit pentru o obligație generală de vaccinare, inițial de la vârsta de 60 de ani, a eșuat în mod evident în Bundestag la începutul lunii aprilie . Cancelarul Olaf Scholz (SPD) a precizat apoi că nu vede nicio bază pentru o nouă încercare.

Cate stele merita presa?0 Votes