Berlinul primește primul centru de zi pentru gay și lesbiene

Presupusul avocat pedofil Rüdiger Lautmann (86 de ani) face parte din consiliul de administrație.

Din 2020, „Diversitatea locului de locuit la Südkreuz” este în construcție. Casa multigenerațională, centrele de consiliere, locurile de îngrijire și centrul de zi pentru gay și lesbiene ar trebui să fie gata în primăvară

Este primul proiect de acest fel din Germania: în primăvară se va deschide un centru de zi pentru gay și lesbiene în Berlin-Schoeneberg.

Instalația va face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de „diversitatea vieții la Südkreuz” (Ella-Barowsky-Str. 27/28, Schöneberg). În clădire, Gay Counseling Berlin plănuiește o casă cu mai multe generații pentru homosexuali, bisexuali, transsexuali și intersexuali, un centru de consiliere și case de bătrâni.

Și, de asemenea, centrul de zi, care constă din facilitățile „Pink Tiger” și „Yellow-Green Panther”. Toate sub motto-ul LSBTI*, adică persoane lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale.

► Conceptul

Centrele de zi ar trebui să dea un exemplu despre cum este să fii gay sau lesbiană. „Atunci sunt, de exemplu, zece cărți obișnuite pentru copii și trei în care prințul se căsătorește cu un prinț”, explică directorul de consiliere gay Marcel de Groot (60 de ani).

Directorul general al centrului de consiliere gay din Berlin, Marcel de Groot (60 de ani) supraveghează proiectul

Ar trebui să fie mai ușor pentru cei mici să iasă mai târziu dacă nu sunt heterosexuali. De Groot: „În sine, conceptul nostru este același cu cel al altor centre de zi. Modul de viață LGBTI* ar trebui pur și simplu să fie puțin mai vizibil.”

► Personalul

În anunțul de angajare pentru managerul centrului de zi, cuvântul cheie „Cerințe” era: „Aparținerea la LGBTI* sau cunoașterea foarte bună a mediului de viață al LGBTI*”.

Între timp, au fost găsite un director de creșă și un adjunct. „Unul dintre cei doi aparține și LGBTI*”, spune de Groot. Căutarea profesorilor este încă în desfășurare. „Dar noi nu refuzăm pe nimeni care este hetero și încă crede că este un lucru bun”, spune bărbatul de 60 de ani.

► Locurile de creșă

Un total de 93 de copii urmează să fie pocăiți la Südkreuz – sunt deja 60 de preînregistrări. Se spune că băieții și fetele nu trebuie să știe încă dacă sunt gay sau lesbiene… Toți copiii ar fi acceptați. Înscrierile vin de la familii curcubeu, dar și de la berlinezi care pur și simplu locuiesc în apropiere.

„Câțiva părinți au luat legătura cu fiul cărora îi place să poarte o rochie și agrafe de păr de ziua lui”, spune directorul general. „Ei speră că acest lucru va găsi mai multă acceptare la noi decât la centrul de zi anterior”.

► Ce este LGBTI*?

Acum există multe nume diferite pentru oamenii care aparțin comunității curcubeului. LSBTI* este o variantă germană a acestuia.

Literele LSBTI* reprezintă persoanele care sunt lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale sau intersexuale și care exprimă diversitatea sexuală. Asteriscul de la sfârșit are scopul de a include toate celelalte identități de gen și este parte integrantă a abrevierei. Uneori, asteriscul este înlocuit și cu un plus.

Una peste alta, LSBTI* înseamnă același lucru cu termenul englez LGBTI* (lesbiană, gay, bi, trans, inter).

Avocatul pedofiliei sta la bord

O problemă de personal la grădinița pentru gay-lesbiene vă dă deja dureri de stomac: avocatul pedofiliei Rüdiger Lautmann (86 de ani) face parte din consiliul de administrație al centrului de consiliere pentru homosexuali.

Acuzația frecvent exprimată împotriva lui: El pledează pentru pedofilie. În 1994 a publicat cartea Die Lust am Kind. Portretul pedofilului“…

Lautmann însuși respinge această acuzație. „Nu sunt un „avocat” al abuzului sau al pedofiliei; mai degrabă, am încercat să-i înțeleg pe autorii pedofili și să le descriu modul de operare.”

De asemenea, se spune că ar fi fost membru al Grupului de lucru pentru sexualitatea umană, care, printre altele, a publicat broșura „Copilul și sexualitatea” în 1997. Acolo se spune: „Cu toate acestea, cineva se simte obligat să avertizeze inițial și în general împotriva sexualității între copii și adulți, chiar dacă practic o afirmăm”.

Lautmann a fost, de asemenea, implicat într-o moțiune în 1979 care solicita eliminarea secțiunii 176, care incriminează actele sexuale asupra copiilor sub vârsta de 14 ani.

Directorul general De Groot spune: „Domnul Lautmann nu are nimic de-a face cu afacerile de zi cu zi, ideea centrelor de zi a venit de la noi. În opinia mea, și asta ar fi prea problematic.”

Departamentul pentru Educație din Senat și-a ciulit urechile și a scris după o anchetă BILD: „Pe baza informațiilor disponibile, vom avea o organigramă detaliată cu domeniile specifice de responsabilitate pentru zonele de grădiniță care ni se va prezenta foarte prompt și vom discuta fundalul. cu partenerii noștri de negociere”.