Imagine: Umărul Christian - krone.at

Femei, copii în mașină: poliția oprește traficantul de persoane

Marți dimineața devreme, în districtul Oberpullendorf au avut loc scene dramatice. Cu 13 refugiați turci în vehicul, printre care șase copii, un traficant a fugit în viteză de poliție. Abia când românul a virat brusc într-o parcare ASFINAG de pe S31 a fost prins în capcană. Mașinile de patrulare au reușit să blocheze ieșirea – scurtă evadare pe jos, arestare!

Vehiculul de tractare a fost observat pentru prima dată cu puțin timp înainte de ora 8.00 la granița dintre Harka, în Ungaria, și Neckenmarkt. În ciuda rapoartelor ofițerilor de patrulare, mașina suspectă cu numere de înmatriculare germane nu a putut fi găsită.

Poliția a pornit în urmărire

Transportul ilegal a intrat în vizorul poliției în timp ce se deplasa cu viteză de la Lackendorf la Weppersdorf. Pe S 31, în apropiere de ieșirea din Mattersburg-Forchtenstein, în direcția Eisenstadt, poliția a pornit în urmărire cu lumini albastre intermitente și claxoane de urmărire. Când o mașină de patrulă a încercat să oprească camionul de remorcare, românul aflat la volan a accelerat și mai mult. La kilometrul rutier 52, infractorul a frânat brusc și a intrat într-o parcare ASFINAG. Acolo, însă, călătoria periculoasă s-a încheiat brusc.

Contrabandistul și-a luat zborul

Pentru că o mașină de poliție a blocat ieșirea, traficantul a sărit din mașină, a fugit și a escaladat gardul de joc. Nu a ajuns prea departe. Ofițerii l-au prins rapid pe fugar și l-au arestat. Acesta a fost încătușat.

În tractorul cu remorcă Toyota se aflau 13 refugiați, printre care trei femei și șase copii. Familiile turcești au solicitat azil. Acestea au fost duse la Centrul de competență Eisenstadt. Traficantul român a ajuns în arest la secția de poliție din Mattersburg.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu