carnet-de-conducere_permis-de-conducere-führerschein-erichmocanuTV

Femeile aveau nevoie de un test de sarcină negativ pentru a obține un loc de muncă

Cate stele merita presa?1 Vote

Asta te lasa fara cuvinte. În Austria Superioară, se spune că femeile tinere au avut nevoie de un test de sarcină negativ pentru interviurile de angajare.

Camera Muncii din Austria Superioară a făcut acum publice cazuri incredibile. AK investighează în prezent într-un sondaj amplu, care sunt dezavantajele părinților în muncă.

„Femeile în special sunt adesea expuse la întrebări intruzive despre o posibilă sarcină sau planificare familială în timpul interviurilor de angajare”, spune președintele AK-OÖ, Andreas Stangl.

„Cunoaștem cazuri în care tinerele solicitante au fost nevoite să prezinte un test de sarcină negativ”

„Dacă răspunzi afirmativ la aceste întrebări, s-ar putea să nu obții jobul din cauza asta. Asta nu numai că este nedrept, ci pur și simplu nu este permis. Nu trebuie să dai nicio informație aici.“

Șocant: „Suntem, de asemenea, la curent cu cazuri din consiliere juridică în care solicitanții tineri chiar au trebuit să prezinte un test de sarcină negativ”.

Chicană cu ore de serviciu

Există o mulțime de exemple de tineri părinți puși într-o poziție mai proastă: „Uneori poate fi și discriminatoriu dacă angajații nu se pot întoarce la filiala lor obișnuită după ce s-au întors la muncă, ci sunt în schimb desemnați să sară între ramuri. aproape imposibil de planificat îngrijirea copiilor. Un caz în care unei angajate i s-a repartizat în mod special zilele de lucru nefavorabile pentru ea, pentru care pur și simplu nu putea organiza îngrijirea copiilor, a fost chiar rău”, relatează președintele AK.

Cate stele merita presa?1 Vote