S-a mutat acasă in Turcia și a încasat 60.000 EUR alocație pentru copii

Un tată se mutase înapoi în Turcia în 2012, dar de-a lungul anilor a colectat daune pentru copiii din Austria – 60.000 de euro.

De câțiva ani, se spune că un turc a încasat ilegal alocațiile familiale pentru copii, înșelând astfel statul.

Mutat în Turcia din 2012

Cetățeanul turc cu mai mulți copii își luase deja rămas bun de la Austria în 2012 și s-a întors în tara natala. Cu toate acestea, el și-a menținut o adresă înregistrată în republica alpină pentru a continua să încaseze alocația familială și creditul fiscal pentru copii.

Adresa turcului a fost verificată de grupul operativ „SOLBE” înființat de Ministerul de Interne. Dar ofițerii nu l-au găsit niciodată pe suspect la adresa falsă. Bărbatul a fost cercetat și sesizat pentru înșelăciune gravă, prejudiciu: 60.000 euro.

Pensionarul a falsificat disponibilizarea în port

De remarcat este și cazul unui pensionar (68 de ani): acesta a fost nevoit să execute o pedeapsă cu închisoarea pentru ca a falsificat data eliberării din puscarie pentru a-și primi pensia în continuare. De asemenea, a fost acuzat de fraudă.

„Anul trecut au fost prejudicii de aproape 20 de milioane de euro din frauda asistenței sociale. Din cei 4.730 de suspecți, 1.384 erau austrieci și 3.346 străini”, explică ministrul de interne Gerhard Karner (VP).

Sfat: Austria înaintea sârbilor

Lideri în 2021 pe stat federal: Viena cu aproape 8 milioane de pagube, înaintea Austriei Inferioare cu peste 2,8 milioane de euro și a Austriei Superioare cu 2,2 milioane de euro. În 2020, Austria Inferioară era încă în fruntea Vienei. Cele mai comune națiuni: Austria (1.384), sârbi (988), afgani (590), ruși/ceceni (586), germani (550) și sirieni (506).

„Obținerea pe furiș de beneficii sociale nu este o infracțiune banală și dăunează celor care au cea mai mare nevoie”, spune ministrul de Interne Gerhard Karner. „Colaborarea strânsă cu autoritățile fiscale, dar și rețeaua internațională, sunt factori cheie pentru succesul investigațiilor”, adaugă ministrul de Interne. Ministrul federal Magnus Brunner (VP): „Sistemul nostru social îi ajută pe cei mai slabi și pe cei care depind de sprijinul comunității. Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic. Aceste servicii sunt plătite de contribuabili și, prin urmare, este sarcina Statul să combată în mod consecvent abuzul Frauda socială nu este o infracțiune banală, ci dăunează coeziunii în societate.”