Un nou radar de viteză detectează chiar și dacă vorbești la telefonul mobil

În Germania, în curând va fi instalat pe șosele un nou tip de radare care detectează utilizarea telefoanelor mobile și nu viteza.

Atât în Austria, cât și în țara vecină, Germania, o serie de schimbări profunde vor avea loc pe șosele în 2024. Iar nerespectarea acestora va duce la sancțiuni severe în unele cazuri. UE.legal a întocmit, prin urmare, o prezentare compactă.

Creșterea prețului la CO2 a avut deja un impact inevitabil asupra tuturor șoferilor la pompa de benzină. Atât în Austria, cât și în Germania, acesta este acum de 45 de euro pe tonă, ceea ce corespunde unui preț suplimentar de aproximativ patru cenți pe litru.

În Austria, infamul “super radar” provoacă teamă și teroare, în timp ce în Germania oamenii se tem de “radarele pentru telefoane mobile”. 128 de euro și un punct la Flensburg este pedeapsa pentru o infracțiune corespunzătoare, iar în unele landuri federale se planifică instalarea de radare de viteză cu telefoane mobile pentru a face controalele mai eficiente.

Camerele detectează dacă șoferul ține un telefon mobil în mână și se declanșează în funcție de acest lucru. Temeiul juridic necesar sau modificarea legii este în curs de elaborare. Renania-Palatinat a finalizat cu succes un proiect-pilot cu un sistem monocam în 2022, iar primele dispozitive urmează să fie integrate în acest an în funcționarea regulată în această regiune. Acest sistem este deja utilizat în Țările de Jos.

Începând cu 7 iulie 2024, în întreaga UE se vor aplica noi orientări privind utilizarea sistemelor inteligente de asistență la mașinile noi. Printre sistemele de asistență obligatorii până acum se numără ABS, ESP și sistemele de presiune a pneurilor. Asistența inteligentă de viteză, înregistrarea datelor într-o cutie neagră și asistența la frânarea de urgență vor fi adăugate ca noi componente obligatorii în autovehicul. Alte sisteme de asistență moderne, cum ar fi semnalele de avertizare în caz de somnolență și sistemele de imobilizare sensibile la alcool, sporesc, de asemenea, siguranța și îmbunătățesc analiza accidentelor. Sistemele de asistență a șoferului funcționează în principal la nivel de ghidare, asistență la frânare, informare a ocupanților, vizibilitate și automatizare.

Din 2024, călătorii din Austria vor primi o vinieta de o zi pentru autostrăzile din această țară. Șoferii o vor primi doar în format digital, la un cost de 8,60 euro. Este bine de știut: Prețul cunoscutei viniete de 10 zile va crește la 11,50 euro. De la 1 martie 2024, va intra în vigoare și ultima parte a unui pachet austriac de măsuri împotriva excesului de viteză. Modificarea Legii privind circulația rutieră acordă autorităților locale un drept special în acest sens. Astfel, vehiculele pot fi confiscate și declarate confiscate dacă șoferul circula cu viteză excesivă. Prin urmare, șoferii care depășesc viteza nu-și vor primi vehiculele înapoi.

Contravenienții din Italia vor trebui să scotocească adânc în buzunare: țara plănuiește creșteri semnificative pentru unele infracțiuni rutiere în 2024. Motivul pentru înăsprirea pedepselor este creșterea semnificativă a numărului de accidente pe șoselele italiene. Vor exista sancțiuni mai dure, în special pentru infracțiunile care implică distragerea atenției – de la utilizarea telefonului mobil la consumul de alcool. În plus, cei care încalcă regulile de parcare și cei care depășesc viteza vor fi sancționați mai aspru. Se preconizează că noile reglementări vor intra în vigoare în ianuarie 2024.

Reformă pentru șoferii începători: UE plănuiește noi reguli pentru permisele de conducere în 2024. În viitor, șoferii – nu doar cei de vârsta a treia – ar putea fi nevoiți să se supună unor verificări periodice ale aptitudinii de a conduce. Un regulament la nivelul UE va ajuta fiecare stat membru să standardizeze punerea în aplicare și monitorizarea acestor verificări. Rămâne de văzut dacă și în ce măsură acest nou regulament va fi pus în aplicare și în Germania, Austria și Elveția – precum și cum va arăta un astfel de test. Responsabilii planifică, de asemenea, o reformă pentru conducerea însoțită a greenhorns în alte țări europene.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu