Austria: Gospodăriile cu venituri mici primesc 150 de euro

Cu o plată unică de 150 de euro, guvernul federal vrea acum să ajute gospodăriile cu venituri mici. După cum au anunțat miercuri președinții partidelor August Wöginger (ÖVP) și Sigrid Maurer (Verzii), ei doresc să îi ajute pe cei care au nevoie, având în vedere creșterea generală a inflației. Printre altele, șomerii, pensionarii și studenții ar trebui să aibă o șansă.

Inflația a fost de 4,3% în noiembrie anul acesta – cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. Economia se redresează încă încet în fața pandemiei corona, iar 372.109 de persoane sunt încă fără un loc de muncă. Mai ales iarna oamenii cu venituri mici simt costurile crescute, mai ales că gazul și electricitatea se vor scumpi acum.

150 de euro pentru gospodăriile cu venituri mici
Guvernul vrea acum să ajute gospodăriile cu venituri mici cu 150 de euro. Așa-numita ajustare a inflației ar trebui să aibă loc sub forma unei plăți unice, care beneficiază de indemnizații de șomaj, venit minim sau asistență de urgență, dar și pensionari și studenți cu burse sau burse de studiu, cum ar fi președintele clubului ÖVP August Wöginger și Șefa clubului Verzilor, Sigrid Maurer, a anunțat miercuri. 

Plata unică ar trebui să fie procesată încă din primul trimestru al anului 2022 – tuturor celor care au primit ajutor de șomaj sau asistență de urgență pentru cel puțin 30 de zile în noiembrie și decembrie 2021. Coaliția se așteaptă la aproximativ 370.000 de beneficiari din acest grup. Pentru cei care primesc venit minim, se va stabili doar data cheie; conform Turquoise-Green, ar trebui să existe 150.000 de gospodării din acest grup care vor primi compensația de inflație. Un total de aproximativ 750.000 de persoane ar trebui să poată câștiga plata unică. Pentru Maurer, măsura servește pentru a se asigura că criza de sănătate nu se transformă într-o criză socială.

Studenții și pensionarii primesc plată
Studenții pot primi și ajustarea pentru inflație, condiția prealabilă pentru aceasta este o notificare privind primirea ajutorului pentru studii sau a unei burse din noiembrie 2021. Pensionarii a căror pensie este atât de mică încât să primească o indemnizație de compensare în decembrie 2021 ar trebui să primească ajustarea inflației. În ansamblu, este de așteptat ca această ajustare a inflației să ajungă la 100 de milioane de euro, potrivit lui Wöginger și Maurer.

Plățile bonus Corona de până la 3000 de euro fără taxe îi
pot aștepta și pe toți cei care primesc un bonus suplimentar de la angajator din cauza pandemiei corona. Puteți primi din nou plăți bonus și alocații fără taxe până la o sumă de 3000 de euro. „De obicei, plățile nu trebuie să fi fost acordate până acum și sunt doar în scopul recompensării în legătură cu Covid-19”, a subliniat Wöginger.