Bundestagul decide cu privire la obligația de vaccinare corona

Joi, 7 aprilie 2022, membrii Bundestag-ului german vor decide asupra diferitelor inițiative pe tema vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului (20/899 ,20/954 ,20/680 ,20/978 ,20/516 ) după o dezbatere de 70 de minute. Comitetul de sănătate are o recomandare de rezoluție (20/1353 ). Sunt de așteptat mai multe voturi după nume.

A fost introdus un nou proiect de lege privind vaccinarea obligatorie

Miercuri, 6 aprilie, comisia de sănătate a votat cu majoritate fuzionarea celor două proiecte de lege anterioare pentru vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 ani (20/899 ) și pentru vaccinarea obligatorie de la vârsta de 50 de ani, sub rezerva avizului obligatoriu de vaccinare (20/954 ) au votat. Potrivit amendamentului, noul proiect de lege privind „prevenirea pandemiei prin educație, consilierea obligatorie de vaccinare și imunizarea populației împotriva Sars-CoV-2” prevede vaccinarea obligatorie începând cu vârsta de 60 de ani, pe 15 octombrie 2022. În plus, proiectul include o obligație de consiliere de vaccinare pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care trebuie îndeplinită până cel târziu la 15 octombrie 2022.

Potrivit proiectului de lege, după evaluarea datelor privind actualul proces de infectare, Bundestagul poate decide fie suspendarea obligației de a dovedi imunitatea, fie extinderea acesteia la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, cu efect de la 15 octombrie 2022 la ora mai devreme.Este planificat şi un registru de vaccinare. Pe lângă noul proiect de lege, subiectul deliberării finale în plen ar trebui să fie și moțiunea grupului parlamentar AfD împotriva vaccinării obligatorii (20/516 ), cererea de grup pentru întărirea pregătirii pentru vaccinare fără obligație de vaccinare (20/680 ), precum și aplicarea fracțiunii Uniunii pentru o lege a planului de vaccinare (20/978 ).

Proiect de lege pentru vaccinarea generală de la vârsta de 18 ani

Deputații din diferite grupuri parlamentare au prezentat inițial un proiect de lege pentru a introduce vaccinarea generală împotriva coronavirusului de la vârsta de 18 ani. Pentru prevenirea Sars-Cov-2 sunt disponibile vaccinuri bine tolerate, sigure și foarte eficiente, conform proiectului de lege (20/899 ) pentru educarea, consilierea și vaccinarea tuturor adulților.

Eurodeputații propun, ca prim pas, extinderea campaniei de vaccinare, contactarea personală a tuturor adulților și informarea asigurătorilor de sănătate cu privire la opțiunile de consiliere și vaccinare. Pe baza acestui fapt, ar trebui introdusă o obligație generală de vaccinare a persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Propunere de vaccinare corona obligatorie de la vârsta de 50 de ani și consiliere obligatorie

Inițial, un grup multipartit de parlamentari a vrut să permită sfatul obligatoriu de vaccinare pentru adulți și vaccinarea împotriva virusului corona, legată de vârstă, de la vârsta de 50 de ani. Conform experienței anterioare, supraîncărcarea sistemului de sănătate se datorează în primul rând bolilor severe de Covid 19 la persoanele de peste 50 de ani. Prin urmare, o cerință de vaccinare legată de vârstă pentru acest grup poate fi mai ușor justificată, conform proiectului de lege (20/954 ).

Deputații susțineau o abordare în mai multe etape. În consecință, într-o primă etapă, toți adulții ar trebui să fie contactați și informați de către casele de asigurări de sănătate cu privire la opțiunile de consiliere și vaccinare. Până la 15 septembrie 2022, toate persoanele cu vârsta peste 18 ani ar trebui fie să aibă dovada vaccinării sau recuperării, fie dovada utilizării sfatului medical de vaccinare.

Cerere împotriva obligației generale de vaccinare

Membrii diferitelor grupuri parlamentare din jurul parlamentarului FDP Wolfgang Kubicki au depus, la rândul lor, o moțiune (20/680 ) împotriva obligației generale de vaccinare. Propunerea urmărește creșterea dorinței de vaccinare a populației fără obligație. Se face apel la cetățeni să profite de ofertele recomandate de vaccinare corona.

Potrivit cererii, obligația generală de vaccinare, care urmărește ușurarea sistemului sanitar pe termen lung, depinde de întrebări care nu au fost încă clarificate definitiv cu privire la durata și sfera de protecție a unei vaccinări la grupele de vârstă respective. Având în vedere gravitatea încălcării drepturilor fundamentale asociate cu o obligație generală de vaccinare, aceste imponderabile au fost deosebit de importante.