Corona & Scoala: Holetschek solicită renunțarea la certificatele medicale obligatorii pentru copii

Ministrul Sănătății din Bavaria cere guvernului federal să renunțe la cerința ca copiii și tinerii să aibă un certificat din Legea privind protecția împotriva infecțiilor. Acest lucru ar crea haos și pediatrii ar fi suprasolicitați, potrivit politicianului CSU.

În noul Act de protecție a infecțiilor, guvernul federal ar trebui să renunțe la cerința ca copiii și tinerii să aibă certificate medicale. Aceasta este ceea ce cere ministrul sănătății din Bavaria, Holetschek. Potrivit politicianului CSU, ar trebui să fie posibil să se întoarcă la școală fără un certificat după suspectare de corona sau o boală reală Covid 19.

Certificarea obligatorie creează haos

Potrivit ministrului, un test corona rapid negativ ar trebui să fie suficient ca dovadă pentru a permite revenirea la școală. Potrivit Holetschek, există riscul de haos dacă este necesar un certificat. Conform actualului proiect al Legii privind protecția împotriva infecțiilor , copiii și tinerii ar trebui trimiși acasă dacă ar exista o suspiciune. Chiar dacă aveți nasul care curge, nu aveți voie să participați la lecții.

Holetschek: Copiii și tinerii sunt dezavantajați

Potrivit unui comunicat de presă al ministrului bavarez al Sănătății, copiii și tinerii ar fi dezavantajați în comparație cu alții din acest proiect de lege, iar pediatrii și personalul educațional ar fi împovărați.

Holetschek nu este singurul în cererile sale. Asociația Medicilor Pediatri cere, de asemenea, reguli clare pentru cazurile suspecte, astfel încât să nu fie nevoiți să rămână acasă orice copil care este răcit. De asemenea, se tem că medicii vor fi suprasolicitați.

Cine plătește testele?

Potrivit Holetschek, guvernul federal trebuie să precizeze, de asemenea, dacă copiii și tinerii au dreptul la testare gratuită . Având în vedere încheierea vacanței în Bavaria pe 12 septembrie, ministrul bavarez al Sănătății cere să se acționeze rapid înainte de intrarea în vigoare a noii legi privind protecția împotriva infecțiilor.