Un sălăjean întors din Italia a anulat în instanță decizia de carantinare emisă de DSP

Un sălăjean întors din Italia în România a fost plasat în carantină din cauza faptului că nu deținea Certificatul Verde. Bărbatul s-a adresat instanței de judecată, iar în termen de doar 4 zile a reușit să anuleze definitiv decizia de carantinare impusă de autoritățile de frontieră.

Astfel, Georgel Babiuc, un sălăjean plecat peste hotare în Italia, la Imola, a decis să se întoarcă acasă, la Zalău. Pe data de 9 decembrie acesta a tranzitat spațiul european și a fost oprit la un punct de control de la frontiera României cu Ungaria din județul Satu Mare. Bărbatul nu a putut prezenta Certificatul Verde, acesta nefiind vaccinat, astfel că autoritățile, prin DSP Satu Mare, a dispus carantinarea bărbatului pe motiv că vine din zona galbenă.

Zălăuanul nu a stat prea mult pe gânduri, astfel că a contestat decizia de carantinare la Judecătoria Zalău. La instanța de judecată s-a înregistrat dosarul cu numărul 4445/337/2021. Judecătorii de la Judecătoria Zalău au respins însă cererile bărbatului. Georgel Babiuc nu s-a dat însă bătut, așa că a depus contestație care s-a judecat la Tribunalul Sălaj.

Pe data de 13 decembrie, magistrații Tribunalului Sălaj au emis decizia civilă numărul 1006 prin care îi dă câștig de cauză bărbatului și dispun ieșirea acestuia din carantină și anularea deciziei DSP Satu Mare.

Decizia Tribunalului Sălaj este definitivă, astfel încât, zălăuanul Georgel Babiuc demonstrează că se poate intra în țară și fără Certificat Verde.

Georgel Babiuc este acum hotărât să lupte pentru drepturile românilor și să-i învețe și pe alții cum pot câștiga în instanță decizia de carantinare emisă de DSP, chiar dacă cel carantinat nu deține Certificat Verde.

Un sprijin important în victoria lui Georgel Babiuc împotriva deciziei de carantinare l-a avut și europarlamentrul Cristian Terheș (PNȚCD) și studentul la drept  Adrian Cristian Secu care cunoaște în profunzime subiectul, dar și prevederile legale din România privind Certificatul Verde. Mai mult, avocatul a demonstrat ca in România pandemia nu are baza legală.

sursa: salajulliber.ro

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu