Hartz IV, ajutor pentru locuință, întreținere, alocație pentru copii: asta se va schimba din 2022

Unele modificări vor intra în vigoare din 2022. Indemnizatiile standard la Hartz IV cresc usor, creste indemnizatia de locuinta, creste alocatia pentru copii si se ajusteaza avansul de intretinere. Toate schimbările dintr-o privire.

Aceste tarife standard ALG II se aplică din ianuarie 2022 (modificare față de 2021 între paranteze)

Părinți singuri / singuri449 euro
(+3 euro)
Nivelul de cerințe standard 1
Cupluri per partener/comunitate de nevoie404 euro
(+3 euro)
Nivelul de cerințe standard 2
Adulți majori în instituții (conform SGB XII)360 euro
(+3 euro)
Nivelul de cerințe standard 3
Adulți sub 25 de ani fără muncă salarială în gospodăria părinților360 euro
(+3 euro)
Nivelul de cerințe standard 3
Tineri de la 14 la 17 ani376 euro
(+3 euro)
Nivelul de cerințe standard 4
Copii de la 6 la 13 ani311 euro
(+2 euro)
Nivelul de cerințe standard 5
Copii de la 0 la 5 ani285 euro
(+2 euro)
Nivelul de cerințe standard 6

Accesul la Hartz IV ar trebui să rămână mai ușor pentru moment

Accesul la Hartz IV (noul „Bürgergeld”), securitatea de bază și alocația pentru copii vor rămâne inițial mai ușor până la 31 martie 2022.  

Toate aplicațiile care sunt făcute până atunci vor fi mai puțin verificate. Aceasta înseamnă că „activele nu sunt luate în considerare pentru o perioadă de șase luni”. Cu toate acestea, numai dacă activele „nu sunt semnificativ mari” (67 SGB II).

Aceasta înseamnă că bunurile solicitantului nu trebuie să depășească 60.000 de euro. Pentru fiecare membru suplimentar al gospodăriei, există o scutire suplimentară de taxe de 30.000 de euro.

De asemenea, nu sunt luate în considerare prevederile tipice pentru limită de vârstă, cum ar fi asigurarea de dotare sau asigurarea de rentă. Inițial, nici adecvarea apartamentelor nu joacă un rol. Cu toate acestea, nu poate fi exclus ca acest lucru să fie verificat în viitor. Regulamentul se aplică inițial pentru următoarele șase luni.

Sunt părinte singur și primesc Hartz IV, primesc mai mult?

Da. Părinții singuri, dacă locuiesc cu cel puțin un copil minor, au dreptul la nevoi suplimentare în conformitate cu secțiunea 21 alineatul (3) SGB II, care se bazează pe rata standard ca procent:

 • 1 copil până la 7 ani = 36%
 • 1 copil de la 7 ani = 12%
 • 2 copii până la 16 ani = 36%
 • 2 copii de la 16 ani = 24%
 • 1 copil de la 7 ani și 1 copil de la 16 ani = 24%
 • 3 copii = 36%
 • 4 copii = 48%
 • 5 copii = 60%
 • Revendicarea nu se aplica de la implinirea a 18 ani a unui copil!

Context: Actualizarea anuală a tarifelor standard de la 1 ianuarie 2022 are loc în conformitate cu Cartea a XII-a din Codul social pe baza unui indice mixt, care ia în considerare în proporție de 70 la sută evoluția prețului specific tarifului standard și 30 la sută. dezvoltarea salariilor nete.

Creșterea subvenției pentru chirie pentru sprijinul de bază al venitului

În garanția de bază se majorează subvenția pentru chirie. De la 1 ianuarie 2022, aceasta va crește automat în funcție de evoluția chiriei și a veniturilor. Beneficiarii de ajutor pentru locuință primesc în medie 13 euro pe gospodărie pe lună. Același lucru este valabil și pentru proprietarii de case în securitatea de bază. Aici suprataxa se numește: „Indemnizație de sarcină”.

Beneficiul pentru locuință va fi majorat

Oricine câștigă cel puțin 80 la sută din venitul minim poate solicita beneficii pentru locuință în conformitate cu Legea privind beneficiile pentru locuință. Venitul minim se stabileste in functie de tariful standard Hartz IV actual, incluzand nevoi suplimentare si chiria calda a apartamentului. În funcție de orașul sau municipiul de reședință și de numărul de membri ai gospodăriei, există limite lunare de venit care conduc la deduceri procentuale din prestația pentru locuință.

Alocația pentru locuință va fi majorată automat din ianuarie 2022. Pentru primii beneficiari ai ajutorului pentru locuință, alocația pentru locuință crește în medie cu aproximativ 13 euro pe lună. Pentru prima dată, multe gospodării cu venituri mici, care anterior nu aveau dreptul la prestații pentru locuință, pot primi și ajutoare pentru locuință.

Alocația pentru copii va fi majorată

Alocația pentru copii este disponibil ca un supliment la alocația pentru copii. Aveți dreptul la alocație pentru copii conform § 6a BKGG dacă, ca părinte sau părinte singur, puteți satisface nevoile dumneavoastră, dar nu și nevoile copilului dumneavoastră. Suma maximă pentru alocația pentru copil crește la 209 euro (+4 euro) pe copil pe lună.

Oricine a solicitat deja alocația pentru copii nu trebuie să depună o nouă cerere. Noua sumă va fi majorată automat de la 1 ianuarie 2022. Alocația pentru copii plus alocația pentru copii pot împiedica o cerere Hartz IV. Părinții ai căror copii au sub 25 de ani, au dreptul la alocație pentru copii, nu sunt căsătoriți și locuiesc în gospodăria părinților lor au dreptul la supliment.

Avansul de întreținere este crescut

Modificările intră în vigoare și odată cu plata avansului de întreținere . Părinții singuri care depind de partenerul separat pentru întreținere, dar care nu plătesc, au dreptul la o plată de întreținere în avans.

Plata în avans trebuie solicitată de la biroul de asistență pentru tineret. Biroul de asistență pentru tineret va compensa apoi plățile de întreținere lipsă și va încerca să recupereze datoriile restante de la persoana care răspunde de întreținere.

Din 2022, în funcție de vârsta copilului, beneficiarii vor primi între trei și cinci euro în plus. Copiii și tinerii cu vârsta sub 18 ani sunt eligibili.

Începând cu 1 ianuarie 2022, pentru copii se aplică următoarele sume de întreținere în avans:

 • sub 6 ani 177 euro pe lună (anterior: 174 euro),
 • de la 6 la 11 ani 236 euro pe lună (anterior: 232 euro),
 • de la 12 la 17 ani 314 euro pe lună (anterior: 309 euro).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu