Începe vacanța de Rusalii: Aglomerație și lucrări rutiere spre sud

Vacanța de Rusalii începe vineri în Bavaria și Baden-Württemberg. Autostrăzile spre Austria și Italia vor fi pline. Aeroporturile din Nürnberg și Munchen se pregătesc, de asemenea, pentru o aglomerație. Căile ferate se așteaptă la trenuri pline.

Blocajele în trafic sunt aproape inevitabile în weekendul prelungit de Rusalii. Vacanța de două săptămâni începe în Baden-Württemberg și Bavaria, iar școlarii din alte câteva landuri federale au, de asemenea, timp liber, chiar dacă, în unele cazuri, doar pentru un weekend prelungit. Rutele spre Austria, Italia și Croația vor fi pline, iar timpul de călătorie va fi semnificativ mai lung. Dacă puteți călători în mod flexibil, cel mai bine este să nu porniți la drum decât duminică sau marți, când autostrăzile vor fi din nou mult mai goale.

Cei care călătoresc spre Slovenia sau Croația sunt probabil deja familiarizați cu lucrările permanente de pe autostrada austriacă Tauern: în provincia Salzburg, tunelurile Ofenauer și Hiefler și lanțul de tuneluri Werfen sunt în curs de renovare până la sfârșitul lunii iunie. Va fi deschisă doar o singură bandă pe fiecare sens, ceea ce poate duce la întârzieri de ore întregi. Mai departe, tunelul Karawanken este un blocaj bine cunoscut, care poate fi ocolit prin pasul Wurzen sau Loibl, de exemplu. Aceasta este o rută alternativă bună pentru conducătorii de autoturisme și motociclete – dar nu și pentru rulote și rulote. În plus, traficul de camioane pe autostrada A93 Inntal, la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden, va fi gestionat mâine doar în blocuri. Blocajul se va extinde apoi, pe alocuri, înapoi pe autostrada A8.

Dacă mergeți cu mașina în Austria și Italia, nu mai trebuie să cumpărați în prealabil autocolantul de taxare și să îl lipiți pe parbriz – acum puteți face acest lucru în mod digital și în mișcare: operatorul austriac de autostrăzi Asfinag vinde taxa de drum digitală în magazinul său online [link extern] sau prin intermediul aplicației pentru telefonul mobil. Este suficient să introduceți numărul de înmatriculare, să selectați data de începere, să introduceți mijlocul de plată și să vă continuați călătoria. Deocamdată, însă, acest lucru funcționează doar pentru vinieta de o zi și de zece zile. Dacă mai doriți să lipiți autocolantul pe parbriz, puteți face și acest lucru – de exemplu, încă mai puteți cumpăra autocolantele de pe autostrăzi, în drum spre Austria.

De exemplu, în prezent, în Republica Cehă, alimentarea este foarte ieftină; acolo se plătește cu puțin sub 30 de cenți mai puțin pentru benzină și cu aproximativ 13 cenți mai puțin pentru motorină pe litru decât în Germania. De asemenea, puteți economisi bani și în Ungaria și Slovacia. În sud, carburanții sunt mai ieftini în Austria – dar atenție: pe autostrăzi, de multe ori nu este cazul. Dacă vă îndreptați spre Italia, ar trebui neapărat să faceți din nou plinul în Austria – deoarece motorina și benzina sunt mai scumpe în Italia.

Aproape 3.000 de zboruri sunt planificate pe aeroportul din München în primul weekend de sărbătoare [link extern]. Aproximativ 350.000 de pasageri vor decola în vacanță de vineri până duminică. Cele mai populare destinații de vacanță sunt Italia, Spania, Franța, Grecia și Turcia. Dar Asia, Canada și SUA sunt, de asemenea, la mare căutare în rândul călătorilor. Până la sfârșitul vacanței de Rusalii, pe 2 iunie, au fost înregistrate 16.100 de zboruri, cu aproximativ șapte procente mai multe decât în timpul vacanței de Rusalii de anul trecut.

Aproximativ 60 de destinații completează programul de zboruri de vară al Aeroportului din Nürnberg [link extern]. Turcia, Spania și Grecia sunt cele mai populare destinații de vacanță. Destinațiile de top sunt Antalya, Majorca și Heraklion. Cea mai aglomerată zi de călătorie este sâmbăta de Rusalii, cu aproximativ 15.600 de pasageri care pleacă în vacanță de la Nürnberg. Programul include vacanțe pe plajă, precum și city break-uri către una dintre numeroasele destinații din Europa de Est.

La începutul vacanței de Rusalii, pasagerii sunt sfătuiți să se înregistreze online înainte de plecare și, dacă este posibil, să folosească seara de dinaintea înregistrării pentru bagaje. Pentru a se asigura un început relaxat al vacanței, pasagerii ar trebui nu numai să aloce timp suplimentar pe drumul spre aeroporturile din Nürnberg și München în ziua plecării, ci și să prevadă o rezervă de timp pentru șederea la aeroport. Dacă doriți să vă înregistrați la aeroport în ziua plecării, ar trebui să verificați orele de deschidere a ghișeelor cu compania aeriană. Mai mult personal va fi la datorie în terminale în primul weekend de sărbătoare, pentru a ușura începerea vacanței.

Mulți călători folosesc weekendul prelungit de Rusalii și vacanța de Rusalii pentru a-și petrece vacanța. Principalele rute de transport, cum ar fi München – Berlin, München – Hamburg sau München – Köln, sunt deosebit de aglomerate vineri și sâmbătă. Trenurile vor fi pline și în Lunea de Rusalii. Dacă doriți să călătoriți cu trenul, ar trebui să aveți neapărat o rezervare de loc în trenurile de lung parcurs. Cel mai bun mod de a afla dacă trenul este la timp și cât de aglomerată este conexiunea este să verificați pe bahn.de sau în aplicație. Dacă puteți călători în mod flexibil, cel mai bine este să evitați zilele principale de călătorie și să porniți la drum doar duminica sau în timpul săptămânii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu