Investigații împotriva consiliului Verzilor din cauza bonusurilor Corona

Parchetul din Berlin a închis ancheta împotriva fostului executiv de partid al Verzilor din cauza posibilei plăți nejustificate a bonusurilor corona. Acest lucru este raportat de „The Pioneer”.

Consiliul executiv federal și-a acordat controversatele plăți speciale corona de 1.500 de euro fiecare în 2020. Fondurile au fost rambursate în octombrie anul trecut, dar parchetul a început să cerceteze suspiciunea inițială de infidelitate în urmă cu o săptămână și jumătate.

Consiliul Verzilor de la acea vreme includea liderii de partid Annalena Baerbock și Robert Habeck, precum și Michael Kellner, Jamila Schaefer, Ricarda Lang și Marc Urbatsch. Acest organism a fost reales la conferința partidului de la sfârșitul lunii ianuarie.

Parchetul închide cercetările împotriva consiliului de administrație al Verzilor din cauza bonusurilor corona

Toți angajații biroului federal Verzilor au primit iarna trecută bonusul Corona de 1500 de euro de persoană. Trebuia să compenseze poverile care au apărut din munca la biroul de acasă și renovarea clădirii.

Deși plata către angajați a fost corectă, cea către cei șase membri ai consiliului executiv federal nu era reglementată de regulamentele interne ale partidului. De asemenea, auditorii interni ai Verzilor au criticat acest lucru.