Legalizarea canabisului: Unde ar trebui să fie interzisă în continuare iarba

Coaliția semafoarelor vrea să legalizeze canabisul. Cu toate acestea, chiar și atunci nu va fi posibil să se fumeze pur și simplu iarbă oriunde în public. Harta prezintă zonele de interdicție rezultate în urma proiectului de lege.

Conform planurilor guvernului german, consumul legal de canabis va fi posibil de la 1 aprilie 2024. Oricine dorește să fumeze iarbă în mod legal în public ar putea fi nevoit să caute un loc pentru a face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru se datorează faptului că proiectul de lege revizuit privind semafoarele conține, de asemenea, reglementări pentru protecția copiilor și a tinerilor, care au ca scop interzicerea consumului de canabis în public în multe zone:

  • la o distanță de 100 de metri de școli, grădinițe, centre de tineret și locuri de joacă
  • în instalațiile sportive accesibile publicului
  • în zonele pietonale între orele 7.00 și 20.00.

În proiectul de lege introdus inițial în august 2023 erau prevăzute reguli și mai stricte. La sfârșitul lunii noiembrie, partidele semaforizate au convenit să înăsprească regulile: zona tabu pentru consumul de canabis din jurul grădinițelor, al locurilor de joacă și al școlilor va fi acum redusă de la 200 la 100 de metri.

Cu toate acestea, în special în orașele mari, suprapunerea zonelor individuale de protecție a tinerilor are încă ca rezultat zone interzise pe scară largă, care pot acoperi cartiere întregi. Harta arată cât de mari ar fi aceste zone (zona portocalie) dacă ar fi luate în considerare doar datele din proiectul de hărți gratuite Open Street Map (OSM) privind școlile, centrele de zi, facilitățile pentru copii și tineri, precum și locurile de joacă și terenurile de sport. Aceste informații nu sunt complete pentru fiecare cartier, iar zonele pietonale nici măcar nu sunt luate în considerare.

Cu cât sunt mai urbane, cu atât mai mari și mai învecinate sunt aceste zone interzise pentru consumul de canabis: berlinezii ar fi mai degrabă în siguranță în centrul orașului, în marile parcuri sau de-a lungul râului Spree, iar hamburghezii pe malul râului Alster sau la sud de Elba. În general, va fi dificil să vă aprindeți un joint în mod legal în centrele orașelor din Germania – fie că este vorba de zona dens populată a Ruhr-ului, Wolfsburg sau Weimar.

Puteți utiliza butonul “Activați harta” sau căutarea locației vizate pentru a explora personal dimensiunile locale ale proiectului de lege. Odată cu legalizarea, care ar urma să vină cel târziu la sfârșitul anului, zonele de interdicție ar urma să fie extinse și mai mult. S-ar adăuga treptat spațiile așa-numitelor asociații de cultivare, cunoscute și sub numele de cluburi de canabis – și o centură de protecție de 200 de metri în jurul acestora.

Harta prezintă zonele de protecție rezultate din proiectul de lege al cabinetului federal, care a fost revizuit la sfârșitul lunii noiembrie. Inițial, consumul de canabis ar urma să fie permis pentru adulți începând cu 1 aprilie 2024. Cluburile de canabis pentru cultivarea în comun urmează apoi să fie posibile de la 1 iulie. Propunerea de semaforizare mai trebuie să treacă de Bundestag și Bundesrat. Cu toate acestea, potrivit Ministerului Federal al Sănătății, ea nu necesită aprobarea camerelor landurilor și, prin urmare, nu poate fi oprită. Planurile inițiale au fost aspru criticate, printre altele, de asociațiile din sectorul judiciar, poliție și sănătate.

https://bubatzkarte.kowelenz.social/#7/50.865/10.096

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu