Mama este considerată părinte singur pentru mai mult de 60 la sută din îngrijire

Când devine un părinte un părinte singur? Această întrebare a fost clarificată printr-o hotărâre a Curții Administrative Federale. Cazul a fost intentat de o mamă căreia i s-a refuzat plata anticipată a pensiei de întreținere.

În cadrul unei dispute juridice, Curtea Administrativă Federală a definit când un părinte este considerat părinte singur. Instanța a hotărât că acesta este cazul părinților separați dacă el sau ea este responsabil de îngrijirea copiilor mai mult de 60% din timp.

Cazul se referea la plângerea unei mame din Renania de Nord-Westfalia. Tatăl copiilor, care locuia separat de ea, nu a plătit nicio pensie de întreținere pentru gemenii de șapte ani. Prin urmare, aceasta a solicitat districtului Höxter un avans pentru plata pensiei de întreținere. Cu toate acestea, autoritatea a respins cererea – pe motiv că copiii se aflau cu tatăl lor la fiecare două săptămâni, de miercuri după-amiază până luni dimineața.

Apelul femeii a fost, de asemenea, respins, cel mai recent în fața Curții Administrative Superioare din Münster. Instanța a calculat că a fost vorba de un caz de custodie comună, chiar dacă tatăl a preluat 36% din îngrijirea copilului în timpul orelor de școală. La urma urmei, aceasta este o ușurare semnificativă pentru mamă.

Curtea Administrativă Federală a anulat acum această decizie, iar instanța din Münster va trebui să se ocupe din nou de acest caz. Potrivit Curții Administrative Federale, pentru a avea dreptul la plata anticipată a pensiei de întreținere este necesar, în primul rând, ca celălalt părinte să nu plătească suficient și, în al doilea rând, ca copilul să locuiască cu unul dintre părinți.

Regulamentul se bazează pe situația precară a părinților singuri. Aceasta constă în faptul că ei sunt principalii îngrijitori ai copilului și, prin urmare, sunt deosebit de împovărați de absența celuilalt părinte. O astfel de povară este dată și în cazul în care centrul de greutate al îngrijirii este predominant la un singur părinte.

Potrivit Curții Administrative Federale, cine are grijă de copil și cât de mult trebuie calculat exclusiv pe baza timpului petrecut de copil în grija unuia sau altuia dintre părinți. În cazul în care îngrijirea se schimbă zilnic, aceasta depinde de locul în care se află copilul la începutul zilei. Pe de altă parte, serviciile individuale de îngrijire a copilului nu ar trebui să fie ponderate în mod diferit.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu