Scholz și miniștrii săi pun cu aproximativ 300 de euro în plus în salariu

Cancelarul Olaf Scholz și miniștrii săi vor primi o creștere a salariului cu 1,8% din aprilie. Acesta este rezultatul contractului colectiv de muncă în sectorul public. De asemenea, dietele membrilor Bundestag-ului sunt în creștere. Guvernul Merkel nu făcuse încă acest lucru.

Mai mulți bani pentru membrii guvernului: Potrivit unui raport din ziarul „ Bild ”, Olaf Scholz va primi cu 1,8% mai mult salariu din aprilie, adică 345 de euro pe lună în plus. Colegii săi de guvern precum ministrul de Finanțe Christian Lindner sau ministrul Economiei Robert Habeck vor primi 275 de euro în plus. Și președintele federal Frank-Walter Steinmeier poate aștepta cu nerăbdare 382 de euro în plus pe lună.

Merkel și Schröder primesc, de asemenea, mai mult

Și indemnizațiile parlamentare din Bundestag cresc și ele. Politicienii cu mandat normal primesc cu 310 de euro în plus. Membrii guvernului primesc încă 155 de euro pe lângă asta.

Și chiar și fosta cancelară Angela Merkel și predecesorul ei Gerhard Schröder își măresc salariile de pensionare.

Creșterile dintr-o privire

Cancelar federal: 345 de euro pe lună

Ministru federal: 275 euro pe lună

Președinte federal: 382 de euro pe lună

Membrii Bundestagului: 310 euro pe lună

Miniștri federali în Bundestag: 155 de euro pe lună

Pentru orientarea dvs.: Un cancelar federal câștigă în jur de 400.000 de euro brut pe an, inclusiv un loc în Bundestag. Președintele federal primește în jur de 250.000 de euro pe an.

Guvernul lui Merkel a renunțat la majorările salariale în 2021
De ce toate astea? Creșterea salariilor este rezultatul negocierilor colective din sectorul public. Funcționarii publici federali primesc doar acele salarii cu 1,8% mai multe.

Având în vedere poverile financiare cauzate de criza corona , guvernul Angelei Merkel s-a abținut de la această injecție salarială în 2021. Până acum, se pare că nu a existat niciun semn de la Olaf Scholz să facă același lucru. În ciuda costurilor suplimentare pentru stat ca urmare a războiului din Ucraina.