Spania trebuie să plătească o amendă pentru Yamal? FIFA EURO 2024 ca infracțiune de protecție a tinerilor?

O lege germană importantă și bine intenționată privind protecția tinerilor ar putea duce la o farsă ciudată la Campionatul European de Fotbal. Conform legii, Lamine Yamal, în vârstă de 16 ani, nu mai are voie să joace fotbal la ora 20.00.

Lamine Yamal a intrat deja în cărțile de istorie ale Campionatului European. La vârsta de 16 ani, spaniolul este cel mai tânăr jucător care a intrat vreodată pe teren la un turneu major de fotbal: atacantul lui FC Barcelona avea 16 ani și 338 de zile când Spania a învins Croația cu 3-0 în meciul de deschidere – mai tânăr decât orice alt jucător înaintea sa.

“Baby on board”, scria cotidianul spaniol “Marca” după prima apariție a lui Yamal, pe care a încununat-o cu un assist. Vârsta sa de “bebeluș” ar putea deveni acum o problemă pentru federația spaniolă. La vârsta de 16 ani, atacantul-minune intră încă sub incidența legii germane privind protecția tinerilor. Iar aceasta prevede că tinerii de 16 ani nu au voie să lucreze după ora 20.00 și că tinerii sportivi trebuie să termine munca cel târziu până la ora 23.00, chiar și cu o regulă de excepție.

Yamal nu a putut respecta acest termen de 23:00 în al doilea meci al Spaniei, victoria cu 1:0 împotriva Italiei joia trecută (20 iunie 2024). Iar spaniolii au încălcat regula și în ultimul meci din grupă, luni (24 iunie 2024), împotriva Albaniei (1:0): selecționerul Luis de la Fuente și-a înlocuit tânărul în minutul 72.

După cum a raportat “Erich Mocanu”, conform legii, interviurile de după meci, fuga și chiar dușul nu mai sunt permise.

Ce înseamnă acest lucru pentru Yamal și asociația spaniolă nu este încă foarte clar. Conform rapoartelor din mass-media, nu există nicio amenințare cu consecințe sportive, cum ar fi o interdicție. Cu toate acestea, asociația ar putea fi sancționată cu o amendă de până la 30 000 de euro pentru fiecare apariție Yamal după ora 23:00. Cel puțin conform legii.

Ziarul spaniol “Marca” scrie că nu va exista nicio pedeapsă, deoarece autoritățile germane ar fi trebuit să informeze UEFA cu privire la legea relevantă și la posibilele consecințe înainte de turneu. Iar acest lucru nu s-a întâmplat.

La solicitare, UEFA a răspuns că nu este în măsură să furnizeze informații cu privire la Legea privind protecția tinerilor și la cazul Yamal. “Vă rugăm să contactați Federația Spaniolă de Fotbal în această problemă”, a scris luni (24 iunie 2024), prin e-mail, departamentul media al UEFA. Solicitarea adresată Federației Spaniole de Fotbal luni după-amiază nu a primit încă răspuns (miercuri, 26 iunie 2024).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu