Trupele speciale „SEK“ au depistat bombe asupra unui student (16)

Cate stele merita presa?0 Votes

Essen – Poliția din Essen se pare că a prevenit o crima la o școală joi dimineața devreme!

La 4:20 a.m., un grup de lucru special puternic înarmat a luat cu asalt un bloc de apartamente discret din cartierul Borbeck, unde l-au învins pe un student (16) de la Gimnaziul Don Bosco (800 de studenți) în timp ce acesta dormea.

În apartament, la doar vreo 800 de metri de școală, au descoperit mai mult de zece bombe cu țevi, inclusiv o bombă cu cuie foarte periculoasă, potrivit informațiilor din imagine. Efectul de schije ar fi putut ucide oameni. Anchetatorii au mai găsit mai multe arbalete și o armă de casă.

Poliția a intrat pe urmele crimei planificate printr-un pont de la un tânăr. El informase oficialii că se pare că colegul său de clasă plănuia o baie de sânge la liceu.

Polițiștii au reacționat imediat și apoi au luat cu asalt apartamentul suspectului în timpul nopții. Școala a fost izolată de polițiști dimineața, în orice caz ținând să excludă că suspectul ar fi depus deja explozibil în școală. Din acest motiv, sălile de clasă ar trebui controlate centimetru cu centimetru pentru a fi în siguranță.

La scurt timp după aceea, poliția a raportat pe Twitter: „Operațiunea poliției afectează și școala secundară de la Castelul Borbeck. Ambele școli vor rămâne inițial închise astăzi.”

Totodată, în apartament se iau măsuri suplimentare de asigurare a probelor, iar studentul suspectat este audiat la sediul poliției.

Cate stele merita presa?0 Votes