hard cash on a briefcase
Photo by Pixabay on Pexels.com

UpDate: Cash inca la Putere, ce vor face Bancile? – Guvernul renunta la Plafonare, dar va trebui sa stam cu ochii pe banci.

Stirea anterioara – A intrat in Vigoare Legea Distrugerii! Cash -ul e limitat

Ar fi util să vă pregătiți din timp pentru situațiile în care aveți nevoie urgentă de o sumă mai mare de bani. Una dintre soluții este să închei o înțelegere preferențială cu banca în care îți încasezi veniturile sau să scoți bani cash în timp util, deoarece retragerile zilnice sunt limitate.

Limitarea plăților cash

Din noiembrie, plățile în numerar la firme și persoane fizice vor fi reduse. Prin urmare, plățile către persoanele juridice nu pot depăși 1.000 lei pe zi.

Plafoanele zilnice pentru plățile și încasările între persoane juridice și persoane fizice sunt de 5.000 lei pentru fiecare persoană. În plus, cantitatea totală de numerar care se află în casieria persoanelor juridice nu poate depăși 50.000 lei la sfârșitul zilei. Un plafon zilnic de 10.000 lei este permis pentru încasări și plăţi cash între două persoane fizice.

Nerespectarea acestor limite poate duce la o amendă de 25% din suma totală încasată sau plătită.

De la 1 ianuarie 2024, vor intra în vigoare noi măsuri fiscale care vor include creșterea TVA pentru anumite bunuri și servicii. De asemenea, vor fi introduse noi taxe și impozite pentru bănci și întreprinderi.

Limita de retragere zilnica de la automat

BCR are o limită de retragere de 3.000 lei și 10 tranzacții pentru cardurile de debit Maestro și Visa Classic pe zi, ceea ce înseamnă un total de 30.000 de lei. În cazul în care clientul face o cerere la bancă, o singură retragere poate ajunge la 15.000 lei.

BRD impune o limită de la 7.000 de lei pentru o singură retragere și până la zece tranzacții în 24 de ore, adică o sumă totală de 70.000 de lei.

CEC Bank are un plafon maxim de retragere de 3.500 lei / Zi, pentru cardurile de debit Visa Electron şi Mastercard.

Banca Transilvania are o limită de retragere de 5.000 de lei în 24 de ore, dar poate depune o cerere de extindere pentru a putea retrage până la 9.000 de lei pentru 24 de ore.

ING Bank oferă posibilitatea retragerii a 10.000 de lei de la un ATM într-o zi, însă banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retraşi de la unităţile ATM în termen de patru zile.

Cel mai mic plafon de retragere oferit de Raiffeisen Bank este de 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard, Vodafone și eMAG, 5.000 de lei pentru opțiunile Raiffeisen Bank Gold și 10.000 de lei pentru Raiffeisen Bank World Mastercard.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu