REWE se retrage din sponsorizarea DFB!(Asociația germană de fotbal)

Gigantul supermarketurilor Rewe își încheie cooperarea cu DFB cu efect imediat din cauza deciziei FIFA privind banderola „One Love”. Compania dorește să se distanțeze clar de atitudinea asociației mondiale Fifa și de declarațiile președintelui Gianni Infantino (52). De aceea, Rewe va renunța la drepturile sale de publicitate din contractul existent cu DFB, mai ales în contextul Cupei Mondiale , a declarat CEO Lionel Souque (51 de ani).

Souque: „Suntem pentru diversitate – și fotbalul este și diversitate. Poziția scandaloasă a FIFA este total inacceptabilă pentru mine, ca CEO al unei companii diverse și ca fan al fotbalului.”

Luni a fost multă agitație pentru că DFB a decis să NU-l lase pe căpitanul Manuel Neuer (36) să poarte o banderolă de căpitan „One Love”. De teama unui penalty FIFA. DFB ar fi acceptat o amendă, la fel ca asociațiile din Anglia, Olanda, Belgia, Elveția, Țara Galilor și Danemarca. Până la urmă, însă, riscul a fost prea mare pentru ei.

Președintele Bernd Neuendorf (61 de ani): „După părerea mea, este o demonstrație de putere a FIFA. Din punctul nostru de vedere, acesta este mai mult decât frustrant și, de asemenea, un eveniment fără precedent în istoria Cupei Mondiale.”

Rewe anunțase deja DFB în octombrie că nu vrea să continue contractul pe termen lung – la acel moment încă nu exista nicio legătură cu Cupa Mondială. După deciziile actuale ale FIFA, compania lasă contractul cu DFB să înceteze cu efect imediat și renunță la drepturile de publicitate, se spune la Köln. Grupul a informat deja DFB despre acest lucru.

Albumul de colecție disponibil în prezent de la Rewe va fi oferit gratuit cu efect imediat. Compania va suporta costurile, a anunțat gigantul de retail. Rewe va dona toate câștigurile anterioare din album odată ce promoția se încheie.

În ciuda mișcării, Rewe urează în mod expres naționalei Germaniei și tuturor jucătorilor mult succes pentru Cupa Mondială. Souque: „Suntem alături de tine și te sprijinim”.

Echipa germană începe miercuri Cupa Mondială împotriva Japoniei (14.00, live ARD și Magenta). Alți adversari din turul preliminar sunt Spania și Costa Rica.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu