“Vrem Petrom înapoi”. Românii semnează o petiție prin care cer naționalizarea companiei controlată azi de austrieci

Românii semnează masiv petiția inițiată de postul de televiziune Realitatea TV, prin care se cere autorităților declanșarea unui referendum național. 

“Realitatea Plus initiaza un demers unic. Dorim nationalizarea companiei Petrom. Solicitam declansarea unui referendum national care sa contina o intrebare cat se poate de simpla: Doriti ca Petrom sa revina la statul roman? Dorim ca cei vinovati de vanzarea companiei sa plateasca, dorim sa ne recuperam resursele naturale date in conditii suspecte austriecilor de la OMV. Dorim ca banii obtinuti din profituri sa revina bugetului statului si, mai mult, dorim despagubiri pentru distrugerea industriei petrochimice: nu vrem ca petrolul romanesc sa mai fie scos din tara pentru a fi prelucrat in strainatate. Resursele naturale ale Romaniei trebuie sa le revina romanilor”, se arată în textul petiției

Ce spun românii care doresc naționalizarea Petrom

Majoritatea celor care semnează petiția o fac ca formă de protest împotriva refuzului Austriei de a primi România în spațiul Schengen. Semnatarii petiției au postat și diverse comentarii pe site-ul de specialitate prin care își explică gestul. Iată doar câteva dintre ele:

“Sunt ROMÂN și nu suport sa fim batjocoriți de statele Europene care ne-au luat totul.
Ar fi un început pentru naționalizarea resurselor și un trai decent pentru fiecare ROMÂN!”

“România și românii au drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni!!!”

“Petrom este al Romaniei, daca Austria nu ne vrea parteneri, nici noi nu mai dorim sa ne exploateze resursele (pardon, sa ne fie parteneri in afaceri).”

“Semnez petiția pentru a prelua de la austrieci resursele naționale!”

“Consider o forma de protest impotriva refuzului Austriei de a da acceptul Romaniai sa intre in Schengen.”

“Satul de umilința din partea profitorilor austrieci, de produsele noastre sa nu mai profite nimeni,indiferent de intrare sau nu..nationalizarea resurselor sa nu ne mai lăsăm șantajați!”

“Petrom-ul naționalizat, și pedepsiți cei ,ce au înstrăinat Petromul!!!”

“Vreau că Petrom să revină statului român prin naționalizare și cei vinovați de privatizarea frauduloasă sa plătească,profiturile obținute de OMV sa revină statului roman”

Dosare:

Nr. unic (nr. format vechi) : 5075/97/2016/a38
Nr. unic (nr. format vechi) : 285/97/2022
Nr. unic (nr. format vechi) : 5075/97/2016/a41
stiridiaspora.ro