OMS construiește un pașaport global pentru vaccin

Într-adevăr, în ciuda minusculei amenințări reprezentate de noile variante și de eficacitatea vaccinului îndoielnică , OMS este ferm că un sistem global de pașapoarte pentru vaccin bazat pe coduri QR este vital pentru toate urgențele de sănătate viitoare, nu doar COVID.

„COVID-19 afectează pe toată lumea. Prin urmare, țările vor ieși din pandemie doar împreună. Certificatele de vaccinare care sunt inviolabile și verificabile digital creează încredere. Prin urmare, OMS sprijină statele membre în construirea rețelelor naționale și regionale de încredere și a tehnologiei de verificare”, spune șeful de unitate al Departamentului de Sănătate Digitală și Inovare al OMS, Garrett Mehl.

„Serviciul gateway al OMS servește, de asemenea, ca o punte între sistemele regionale. Poate fi folosit și ca parte a viitoarelor campanii de vaccinare și a înregistrărilor la domiciliu.”

Trebuie remarcat că, pe lângă implicațiile morale ale implementării restricțiilor bazate pe sănătate în urma viitoarelor pandemii – fie că sunt COVID, poliomielita sau orice altceva – un pașaport global pentru vaccinuri ridică și preocupări de securitate națională, deoarece OMS și susținătorii săi. ar avea acces la aceste „înregistrări de acasă”.

În ceea ce privește fezabilitatea, așa cum a raportat anterior de Reuters, T-Systems are multă experiență în dezvoltarea de aplicații discriminatorii de sănătate , după ce a lucrat la crearea aplicației Corona-Warn-App din Germania și a pașaportului european pentru vaccinuri.

„Corona are stăpânire asupra lumii. Digitalizarea menține lumea în funcțiune. Certificatele digitale de vaccinare precum cele ale UE sunt cheia în acest sens. Suntem încântați să putem sprijini OMS în lupta împotriva pandemiei”, a declarat CEO-ul T-Systems, Adel Al-Saleh.

Mai mult, așa cum a raportat The Counter Signal, impulsul pentru un pașaport global pentru vaccin coincide cu elaborarea de către OMS a unui tratat global de pandemie , care ar lega statele membre din punct de vedere juridic de regulamentele internaționale de sănătate ale OMS și ar permite organizației să dicteze toate răspunsurile viitoare la pandemie. anularea totală a suveranității naționale în domeniul sănătății.

OMS a început să-și elaboreze tratatul în decembrie 2021 în timpul unei sesiuni speciale intitulată „The World Together”.

Tratatul urmează să fie susținut de constituția OMS, care în temeiul articolului 19 „[oferă] Adunării Mondiale a Sănătății autoritatea de a adopta convenții sau acorduri cu privire la orice chestiune de competența OMS”. [Subliniere adăugată]

Această autoritate a fost concepută inițial pentru a se referi doar la Convenția-cadru a OMS pentru controlul tutunului, dar este extinsă pentru a include dictarea viitoarelor răspunsuri la pandemie ale statelor membre.

În plus, după cum a subliniat deputatul Leslyn Lewis, tratatul ar permite, de asemenea, OMS să determine ce este o pandemie și când se produce una , chiar și în cazul unui lucru non-viral, cum ar fi o criză de obezitate. Acest lucru ar oferi organizației în mod efectiv autoritatea de a prelua controlul asupra sistemelor de sănătate ale statelor membre ori de câte ori consideră necesar.

„ Și mai îngrijorător, dacă acest tratat este consacrat, OMS ar deține controlul deplin asupra a ceea ce se numește o pandemie ”, a scris Lewis într-o declarație . „Ei ar putea dicta modul în care medicii noștri pot răspunde, care medicamente pot și nu pot fi utilizate sau care vaccinuri sunt aprobate. Am ajunge cu o abordare universală pentru întreaga lume… Un răspuns unic la o criză de sănătate nici nu funcționează în toată Canada, cu atât mai puțin pe întreg globul.”

Și nu este de neînțeles că o „convenție” pe care OMS ar putea adopta în baza unui astfel de tratat ar fi pașaportul lor global pentru vaccinuri. De fapt, acest lucru poate fi esențial pentru a asigura respectarea oricăror reglementări sau restricții pe care le impun în timpul unei pandemii pe care le declară.