Austriecii ori sunt prosti ori corupți: Poliția federală prinde români cu șase sirieni într-o mașină mică pe A8 venind din Austria

Un român în vârstă de 42 de ani trebuie să răspundă în fața justiției germane pentru introducerea ilegală de străini în condiții care pun viața în pericol, după ce a încercat în ziua de Anul Nou să aducă ilegal șase sirieni în Germania la punctul de control din Walserberg (districtul Berchtesgadener Land).

Poliția federală a oprit circulația pe A8 la punctul de control din Schwarzbach. Oficialii Inspecției Poliției Federale din Freilassing au oprit în weekend intrarea neautorizată a 100 de persoane în trenuri și pe străzile din zona lor de responsabilitate, potrivit unui raport.

Duminică dimineață, forțele de poliție federale au oprit o mașină mică cu înmatriculare cehă la punctul de control al frontierei din Walserberg. „La prima vedere, oficialii au putut deja să vadă că erau mult mai mulți oameni în vehicul decât era permis”, se arată în raport.

Două persoane ascunse în portbagaj

Șoferul a înmânat poliției federale cartea de identitate românească și permisul de conducere moldovenesc. Pasagerul său și ceilalți patru pasageri de pe bancheta din spate nu s-au putut identifica. Aceștia au pretins că sunt cetățeni sirieni.

La o privire mai atentă, ofițerii în uniformă au descoperit alte două persoane. Un contrabandist se ascunsese în jachete în zona picioarelor, a doua persoană în portbagaj. Din cauza suspiciunii de contrabandă, oficialii le-au arestat pe toate cele opt persoane deocamdată.

După finalizarea măsurilor polițienești, polițiștii federali l-au adus pe român într-o închisoare după o prezentare în fața judecătorului. Acum trebuie să răspundă pentru introducerea ilegală de străini în condiții care îi pun viața în pericol.

Oficialii au refuzat intrarea în Germania celor care fuseseră introduși ilegal. A trebuit să se întoarcă în Austria după un raport de tentativă de intrare neautorizată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu