Sursa: fb.com / Schutzengel Pflege Carola

Burgenland: 45 de noi asistente medicale filipineze atenuează lipsa de muncitori calificați

Pe lângă o ofensivă de formare la nivel național, Burgenland încearcă, de asemenea, să recruteze cu succes personal de îngrijire calificat din străinătate. Acum, primii 28 de profesioniști filipinezi dintr-un total de 45 au fost primiți în Stadtschlaining.

Pentru a absorbi valul de pensionări din anii următori și nevoia crescută de îngrijire a unei populații în curs de îmbătrânire, Burgenland va avea nevoie de aproximativ 1.700 de asistenți medicali suplimentari până în 2030. Prin urmare, a fost deja lansată o ofensivă de formare cu un model de angajare pentru asistenții medicali stagiari care este unic în Austria. În plus, se recrutează personal din străinătate pentru a răspunde cererii suplimentare.

Întâi germana, apoi muncă

Sursa: LMS Burgenland

Deocamdată, îngrijitorii vor fi cazați în Stadtschlaining (districtul Oberwart), unde se va pune accentul pe cursuri de limba germană. Cunoștințele de bază sunt o condiție prealabilă pentru angajarea ulterioară, a subliniat Doskozil: “Acest lucru este important pentru a putea garanta calitatea în îngrijire și asistență medicală”. Până când vor atinge nivelul B2, lucrătorii din domeniul îngrijirii rămân angajați cu jumătate de normă. După aceea, ei vor primi licența profesională și vor putea începe să lucreze cu normă întreagă, a precizat guvernatorul. Până atunci va mai dura aproximativ un an. Potrivit lui Doskozil, cinci asistente medicale vorbesc deja limba germană la nivelul B2 și toate au cunoștințe de asistență medicală.

Pentru guvernator, recrutarea de personal infirmier din țări terțe este o modalitate suplimentară de contracarare a deficitului de lucrători calificați – pe lângă modelul de angajare a îngrijitorilor de familie și angajarea pe durata formării. “Personalul de asistență medicală din străinătate ar trebui să ocupe acele posturi care nu pot fi câștigate doar prin formare”, a subliniat consilierul provincial pentru afaceri sociale Leonhard Schneemann (SPÖ).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu