Chiulangii care si-au prelungit vacanța de vară prinși la Aeroportul Memmingen

În timpul controalelor de Marți de la aeroportul din Memmingen, poliția a prins doi copii care ar fi trebuit să fie deja la școală.

Întotdeauna este același joc la Aeroportul Memmingen la începutul și la sfârșitul sărbătorilor: Copiii care ar trebui să fie încă la școală sau care s-au întors la școală călătoresc în continuare pe Aeroportul Allgäu. Și poliția de frontieră știe de mult timp acest lucru și efectuează din ce în ce mai des controale de absenteism la aeroport în această perioadă.

Evident, nu toți părinții au aflat încă despre acest lucru. Ieri, în prima zi de școală în Bavaria (12.9.2023), doi chiulangii au fost din nou prinși în timpul controalelor pasagerilor la aeroportul Memmingen.

Zbor în loc de lecții

Copiii de vârstă școlară, cu vârste cuprinse între zece și doisprezece ani, nu au participat la începerea cursurilor la școlile lor – dar nu au beneficiat de o scutire. Potrivit poliției de frontieră de la Aeroportul Allgäu, familiile “și-au prelungit vacanța de vară din proprie inițiativă și fără permisiunea școlilor respective”.

Au fost depuse acuzații împotriva părinților, care au vârste cuprinse între 34 și 44 de ani, iar școlile în cauză sunt acum informate.

Pot să scot un copil din școală pentru concediu?

În Germania, învățământul este obligatoriu timp de 12 ani. În Bavaria, aceasta se aplică timp de doisprezece ani: nouă ani de învățământ obligatoriu cu normă întreagă și trei ani de învățământ profesional obligatoriu. Oricine lipsește de la cursuri fără o scutire recunoscută încalcă această școlarizare obligatorie.

Este interzis pur și simplu să scoți un copil din clasă pentru a începe vacanța puțin mai devreme. Cu toate acestea, elevilor li se poate acorda timp liber. Acest lucru necesită o cerere, care trebuie să fie aprobată de conducerea școlii.

Dar: De regulă, o astfel de cerere este aprobată doar pentru motive imperioase și ușor de înțeles. Faptul că zborul de joi este mai ieftin decât cel de sâmbătă nu este de obicei luat în calcul în acest sens.

Scutire școlară în Bavaria: Acestea sunt posibilele motive

Cazurile excepționale justificate de scutire de frecventarea școlii variază oarecum de la un land la altul. De exemplu, pot exista ocazii speciale, cum ar fi

  • o înmormântare,
  • o nuntă a unor rude apropiate,
  • o scutire temporară din motive religioase,
  • anumite competiții sportive.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu