Cât timp poti primi alocația familială (alocatia pentru copil)?

În principiu, toți părinții au dreptul la alocații familiare până când copilul împlinește vârsta de 18 ani. Dincolo de această vârstă, alocația familiară poate fi primită în cazul în care copilul urmează o formă de învățământ sau o pregătire profesională.

Pentru copiii majori care nu au împlinit încă vârsta de 24 de ani, tutorele legal primește automat alocația familială pentru încă patru luni după examenul de absolvire a școlii. Nu contează dacă ulterior aceștia încep o activitate profesională remunerată, încep o formare profesională sau încep serviciul militar/civil.

La începutul studiilor, ajutorul continuă

După aceste patru luni, trebuie să se înceapă o formare profesională pentru a primi în continuare alocația familială. În timpul serviciului militar/civil nu se plătește alocație familială (excepție: patru luni după maturitate). În cazul în care studiile sunt începute cât mai curând posibil după aceea, alocația familială va fi plătită din nou.

Copiii care au împlinit vârsta de 18 ani și nu mai urmează o formare profesională nu au dreptul la alocație familială – nici măcar dacă sunt înregistrați la AMS ca solicitanți de ucenicie.

“Gewusst wie” este o serie de servicii ale “Krone” și ale Camerei Muncii. Experții de la Camera Muncii din Stiria dau sfaturi utile în săptămânalul “Krone” cu privire la tot felul de întrebări cu care stirienii trebuie să se confrunte în viața de zi cu zi: de la locul de muncă și locuință până la timpul liber și vacanțe.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu