Ministrul Economiei Schramböck demisionează: „A fost o onoare pentru mine”

Cate stele merita presa?1 Vote

Ministrul Economiei arată un mesaj video despre demisie, în care nu se zgâriește cu autolaude.

Partidul Popular trebuie să-și reorganizeze din nou echipa guvernamentală. După demisia surprinzătoare a lui Elisabeth Köstinger din funcția de ministru al Agriculturii, a urmat luni cea a ministrului Economiei Margarete Schramböck. Schramböck a fost deja pusă în joc în timpul remanierii guvernamentale anterioare și ea s-a explicat într-un mesaj video de cinci minute luni după-amiază prin intermediul rețelelor sociale.

Schramböck și-a plasat munca în prim plan. Ea nu a intrat în plan secund cu demisia ei – probabil nu în totalitate voluntară.

„Pas nu regreta niciodată”

„După aproape cinci ani în politica austriacă, demisionez astăzi din funcția mea de ministru al economiei și digitale”, spune Schramböck în videoclip. Își amintește încă momentul în care  Sebastian Kurz  a sunat-o și a întrebat-o dacă vrea să devină ministru. „Nu am regretat niciodată acest pas”.

Austria este o locație solidă de afaceri cu companii de succes. Ați reușit să aduceți investiții mari și noi în Austria. În domeniul producției de cip și al industriei farmaceutice, Austria este mai competitivă decât altele: „Am câștigat împotriva Germaniei și SUA”.

Ea a pus bazele pentru noi accente, Schramböck nu cruță cu laudele de sine. Ministrul în funcție subliniază că a făcut multe progrese și în domeniul didactic, al companiilor exportatoare și al digitalizării. „În ciuda crizei Covid, am trecut bine peste ea și companiile noastre au succes pe piața internațională.”

Schramböck susține că s-au înregistrat și multe progrese în administrarea digitală și că Estonia și Malta sunt printre primele 3 națiuni din Europa.

„Acum, după aproape cinci ani în politică, este timpul să vă mulțumesc. Pentru că toate acestea pot fi realizate numai lucrând împreună”, a spus Schramböck, care a mulțumit „în special” lui Kurz și cancelarului Karl Nehammer . „A fost o onoare pentru mine să lucrez pentru Austria și vă mulțumesc pentru încredere”.

Cine urmărește?

Cine l-ar putea urma pe Schramböck a rămas deschis pentru moment. O opțiune: Ministerul Economiei va fi integrat în Ministerul Muncii al lui Martin Kocher (ÖVP). Nu se știe nimic în acest moment, a declarat luni Ministerul Muncii către KURIER.

Cate stele merita presa?1 Vote