Românii vor să manifeste în fața cancelariei împotriva vetoului Schengen

Singurul Ziar din Austria ce are curajul sa anunțe despre protestul romanilor din fata clădirii cancelarului Nehammer este Ziarul DerStandard.

Cică in Austria este Presa libera si nu susținută de politicieni! Pai atunci cum de nici o companie de presa din Austria nu a vorbit / scris de protestele anterioare?

Protest Viena 06.Decembrie 2022
Protest Viena 11.Decembrie 2022

Românii vor să manifeste în fața cancelariei împotriva vetoului Schengen, scrie DerStandard

Viena – După vetoul Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei, românii care locuiesc în Austria vor să protesteze duminică aceasta în fața Cancelariei Federale de la Viena. Informațiile corespunzătoare din presa română au fost confirmate de președintele grupului cultural româno-austriac Unirea, Ioan Godja, într-un apel telefonic la APA vineri.

Demonstrația este organizată de Unirea și Federația Cluburilor Române din Europa (Fadere) și este programată să înceapă duminică la ora 13.00. Organizatorii descriu manifestația din fața guvernului austriac drept „un semn de protest față de votul cancelarului Karl Nehammer împotriva aderării României la spațiul Schengen”.

150.000 de români în Austria

Godja a spus că se așteaptă la aproximativ 100 de participanți și că demonstrația a fost înregistrată. Românii din străinătate au vrut să-și exprime pașnic protestul. Austria este singura țară din UE care se opune aderării României la Schengen. Vetoul a fost susținut și de Țările de Jos, care, totuși, au avut în primul rând preocupări cu privire la Bulgaria. Potrivit lui Godja, în Austria trăiesc aproximativ 150.000 de români.

Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner (ambele ÖVP) au justificat dreptul de veto prin creșterea migrației ilegale, tot pe ruta balcanică. Din punctul de vedere al Comisiei UE și al Parlamentului European, România și Bulgaria au îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Ambele țări au abordat, de asemenea, dreptul de veto al Austriei la summitul UE de joi de la Bruxelles.

După summit, Nehammer s-a referit la un summit special planificat al UE pe 9 februarie. O aderare la Schengen a României și Bulgariei nu este realistă până atunci, a spus el. Contextul este, de asemenea, că Țările de Jos au cerut Comisiei UE să prezinte un raport privind statul de drept privind Bulgaria, care nu este așteptat până în iunie. Prin urmare, nu se poate aștepta ca niciuna dintre țări să participe la spațiul Schengen fără frontiere înainte de vară. (APA, 16.12.2022)

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu