Oligarhii se ridică împotriva sancțiunilor UE – PROCESE INTENTATE

În timp ce UE a activat vineri cel de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, din ce în ce mai mulți oligarhi și antreprenori ruși și belarusi se confruntă acum împotriva a ceea ce ei consideră a fi sancțiuni disproporționate. Potrivit rapoartelor, la Curtea de Justiție a UE din Luxemburg se află în prezent 61 de procese din partea persoanelor și companiilor sancționate. 

În al nouălea pachet, statele UE au ocupat alte 141 de persoane și 49 de instituții cu înghețare a activelor și interdicții de intrare. Printre aceștia se numără câțiva viceprim-miniștri, miniștri și companii din industria de apărare și auto. Cu toate acestea, măsurile punitive împotriva ministrului Energiei Nikolai Shulginov nu au fost impuse din cauza presiunilor din partea Ungariei. Țara este puternic dependentă de sursele de energie din Rusia.

Acuzațiile împotriva celor afectați includ faptul că sunt responsabili pentru acțiuni sau politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Anterior, UE a sancționat peste 1.200 de persoane și 118 organizații.

Interdicția exportului de motoare de drone

Al nouălea pachet de sancțiuni UE legat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei include, de asemenea, sancțiuni comerciale și financiare. Printre altele, alte trei bănci rusești fac obiectul sancțiunilor – inclusiv Banca Rusă pentru Dezvoltare Regională, care nu va mai avea voie să efectueze tranzacții în sau prin UE. UE interzice, de asemenea, exportul de motoare de drone în Rusia și în țări precum Iran, dacă există suspiciunea că motoarele vor ajunge ulterior în Rusia. Investițiile UE în minerit rusesc vor fi, de asemenea, interzise în viitor, cu excepția anumitor materii prime. Din cauza acuzației de propagandă de război, mass-media rusă NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV și canalul Pervyi au fost interzise să difuzeze pe toate canalele de distribuție.

Mulți oameni se văd greșit pe lista de sancțiuni și, potrivit unui raport al „Bild” sâmbătă, au intentat procese în Luxemburg. Potrivit informațiilor, reclamanții se apără de acuzația de sprijin politic sau financiar pe președintele rus Vladimir Putin și războiul acestuia împotriva Ucrainei. Aceștia acuză, de asemenea, UE că a intervenit în mod disproporționat în drepturile și proprietatea lor fundamentală prin înghețarea activelor și interzicerea intrării.

Oligarh: „Un milion de euro în despăgubiri pentru prejudiciul material”

Potrivit documentelor instanței, pe lista reclamanților din Luxemburg figurează și oligarhi cunoscuți în Occident, printre care și fostul proprietar al clubului englez de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, sau Mihail Fridman, fondator și manager al marelui grup financiar Alfa Group. Abramovici – la fel ca Ghenadi Timtschenko, un apropiat al lui Putin care locuieste in Elvetia – cere un milion de euro “ca despagubire pentru prejudiciul moral”. În cazul unei condamnări din partea UE, suma va merge către o fundație caritabilă care va fi înființată ca parte a vânzării Chelsea FC în beneficiul victimelor războiului.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu