Primarul Vienei Ludwig pentru intrarea României și Bulgariei la Schengen

Într-o scrisoare deschisă, primarul Vienei, Michael Ludwig, s-a exprimat clar în favoarea aderării Bulgariei și României la Schengen – și îl acuză pe ÖVP federal de „calcul politic”.

VIENA. Ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) a respins admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen, nu numai că a dus la dezacorduri în cadrul Uniunii Europene. Chiar și în Austria, procedura este puțină înțelegere, ceea ce a confirmat și cancelarul Karl Nehammer (ÖVP). 

Primarul Vienei Michael Ludwig (SPÖ) vede în mod firesc situația cu totul diferit. Acum chiar se exprimă într-o scrisoare deschisă. „În calitate de oraș cosmopolit, Viena reprezintă deschiderea, coeziunea socială și faptul că vienezii pun întotdeauna uniunea înaintea diviziunii”.

Veto este „calcul intern”

Pentru Ludwig este „complet clar” că va continua să lucreze pentru ca România și Bulgaria să devină parte din spațiul Schengen în viitor. Nu se poate „ca într-o Europă comună să se ofenseze alte țări din motive politice interne”, se spune în scrisoare. Primarul așteaptă cu nerăbdare „o bună cooperare într-o Europă comună”. 

Scrisoare deschisă privind aderarea la Schengen a Bulgariei și României

Viena, 16.Decembrie 2022

Ca oraș cosmopolit, Viena este un simbol al deschiderii, al coeziunii sociale și al faptului că vienezii pun întotdeauna unitatea înaintea divizării. Prin urmare, având în vedere evoluțiile actuale, este important ca eu, în calitate de primar, să iau atitudine.

În Viena trăiesc aproximativ 45.000 de persoane cu rădăcini românești și aproximativ 20.000 de persoane cu rădăcini bulgare.

În calitate de primar și de cetățean, apreciez foarte mult realizările acestor oameni. Acestea joacă un rol important în economia, cultura și societatea noastră în ansamblu. 

În noiembrie, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a subliniat că - dacă toate condițiile convenite sunt îndeplinite în mod demonstrabil - aderarea la Schengen este o parte importantă a promisiunii europene. Instituțiile Uniunii Europene au examinat riguros și au concluzionat că atât Bulgaria, cât și România îndeplinesc aceste criterii. Prin urmare, este important pentru mine să lucrez la reducerea obstacolelor în calea călătoriilor între țările noastre. Este important să se facă posibilă trecerea rapidă și ușoară a frontierei. Nu numai pentru cei care doresc să lucreze în Viena din aceste țări, ci și invers, pentru economia vieneză și pentru toți cei care sunt activi din punct de vedere economic în Bulgaria și România.

Prin urmare, este absolut clar pentru mine că voi continua să militez pentru ca acest obstacol să fie eliminat și pentru ca Bulgaria și România să facă parte din spațiul Schengen în viitor. Pentru că nu este acceptabil ca într-o Europă comună, alte țări să fie tratate cu dispreț din motive de politică internă.

Aștept cu nerăbdare o bună cooperare într-o Europă comună. 
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu