salutul lupului

De ce se fac aceste fete de etnie Turca pasibile de urmărire penală

Unii oameni și-l amintesc de la școală ca pe o vulpe tăcută, în Turcia este un semn de naționalism: salutul lupului

UEFA a deschis o anchetă în privința internaționalului turc Merih Demiral după ce acesta a sărbătorit un gol cu așa-numitul salut al lupului. Potrivit Uniunii Europene de Fotbal, ancheta se referă la “suspiciuni de comportament inadecvat” din partea fundașului, care a marcat de două ori în victoria Turciei cu Austria, scor 2:1, marți, în 16-imile de finală ale Campionatului European. El a sărbătorit al doilea gol cu semnul mâinii “Lupilor Gri”, care sunt considerați naționaliști și fasciști. Semnul mâinii este răspândit și printre fanii turci din Vorarlberg. Totuși, acesta este interzis în Austria.

Pentru multe persoane de origine turcă, este în primul rând un semn care are legătură cu identitatea lor turcă. “Modul în care am sărbătorit are legătură cu identitatea mea turcă”, a subliniat Demiral după meci. Cu toate acestea, salutul lupului își are originea în “Lupii cenușii”. Aceștia sunt susținătorii mișcării de extremă dreaptă “Mișcarea Ülkücü” (Mișcarea Idealistă), care este monitorizată de Oficiul Federal pentru Protecția Constituției în Germania și care nu este interzisă nici în Austria. În Turcia, formațiunea ultranaționalistă MHP este reprezentantul lor politic și aliatul partidului conservator islamic AKP al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Salutul lupului a fost interzis în Austria începând din martie 2019. Nici salutul lupului, nici însemnele Lupilor Gri sau cele trei semilune albe nu pot fi afișate în zonele publice. Motivul invocat este acela că mișcarea Ülkücü este “critică la adresa democrației”. Aceasta le pune pe picior de egalitate cu simbolurile SI, Hamas, PKK sau Mișcarea Identitară. Ei riscă amenzi de până la 10 000 de euro sau o pedeapsă cu închisoarea de până la o lună. Potrivit poliției din Vorarlberg, în prezent sunt în curs anchete în două districte pentru încălcări ale legii privind simbolurile din cauza salutului lupilor.

În Vorarlberg, salutul lupului joacă un rol mai important de ani de zile. Asociația “Șafak”, o organizație culturală turcă activă în Austria, și comunitatea kurdă din regiunea Lacului Constanța și-au aplanat conflictele în spațiul public în 2016. Ambele părți s-au acuzat reciproc că au legături cu elemente radicale din Turcia.

În 2018, a devenit cunoscut faptul că Lupii Gri vizau tinerii în sălile de rugăciune din Vorarlberg și încercau să îi convingă. De asemenea, erau prezenți pe rețelele de socializare, unde afișau fără inhibiții salutul lupului, care era încă permis la acea vreme. Șafak și alte organizații de tineret din comunitatea turcă s-au simțit neînțelese la acea vreme. Și aici, salutul a fost înțeles în primul rând ca un semn al identității turcești și nu ca un simbol fascist.

Poliția abordează preventiv organizațiile relevante pentru a oferi instrucțiuni juridice, asigură Christian Gantner, consilier de stat pentru securitate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu