Românul este scos din arest. Tricoul său se dovedește rapid a fi autoironie. (Imagine: Bissuti Kristian/Kristian Bissuti, Krone KREATIV)

Sex cu fetită de 16 ani drogata: Achitare pentru romanul de 55 ani

O fată de 16 ani a murit din cauza unei supradoze în apartamentul său din Viena-Wieden, după ce ar fi abuzat de ea în timp ce era lipsită de apărare. Cu toate acestea, românul de 55 de ani spune: “Nu pot decât să râd de acuzația de aici. Ea a fost de acord cu tot ceea ce am făcut”. Opusul nu a putut fi stabilit – achitare!

“Nefumător” este inscripționat cu litere mari portocalii pe tricoul inculpatului care intră în sala de judecată 1 a tribunalului provincial din Viena. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru bărbatul în vârstă de 55 de ani, care răspunde brusc judecătorului și nu vrea să răspundă deloc la unele întrebări. Una dintre izbucnirile sale emoționale: “Este ceva de care mi-e rușine de șapte luni. Și trebuie să trec din nou prin toate astea”.

Românul se referă la noaptea de 9 spre 10 decembrie 2023 – când a consumat droguri cu o tânără de 16 ani în apartamentul său din Viena-Wieden și ar fi abuzat de ea în timp ce era complet afectată. “El o vede stând nemișcată pe burtă”, explică procurorul. Bărbatul, care era cu aproape 40 de ani mai în vârstă, a efectuat apoi acte sexuale asupra ei. Se pare că acuzatul și-a dat seama abia duminică dimineața că fata a murit din cauza unei supradoze.

Parchetul l-a acuzat de abuz sexual asupra unei persoane lipsite de apărare – potrivit anchetei, bărbatul de 55 de ani nu era responsabil de moartea adolescentei de 16 ani, cauzată de droguri. Însă românul a pledat nevinovat și în procesul său pentru abuz: “Nu pot decât să râd de acuzația de aici. Ea a fost de acord cu tot ce am făcut. Ea nu era super afectată”, își începe el lunga și necooperanta declarație.

El povestește cum a întâlnit-o pe victimă pentru prima dată la Westbahnhof și cum a văzut-o cumpărând droguri: “Era foarte curată. Nu făcea parte din peisaj. Adică drăguță și curată, nu ca celelalte. Nu am fost de acord ca ea să fie atât de tânără și să ia atât de multe droguri.” În zilele dinaintea infracțiunii, el o ducea adesea la el acasă. Pentru că “făcea parte din peisaj”, i-a explicat el președintelui completului de judecată.

Bărbatul de 55 de ani nu prea vrea să vorbească despre actele sexuale care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la începutul lunii decembrie. Pe un ton ridicat, el este doar indignat: “Nu am violat pe nimeni în viața mea. Mai ales nu de patru ori. Asta nu este biologic posibil”. Apoi continuă mormăind: “Și eu sunt neajutorat și încerc să fac tot ce pot”.

Raportul toxicologic trebuie să evalueze dacă victima era neajutorată – sau mai exact lipsită de apărare – în weekendul de la începutul lunii decembrie. Lista substanțelor consumate este lungă și, în cele din urmă, a fost fatală pentru tânăra de 16 ani. Martorul expert Günter Gmeiner oferă informații suplimentare cu privire la ultima noapte a fetei: cu câteva ore înainte de deces, aceasta a consumat cocaină și, ulterior, morfină – nu se poate nici confirma, nici infirma cu certitudine dacă acest lucru a lăsat-o într-o stare de lipsă de apărare.

Cu toate acestea, potrivit procurorului general, acest lucru ar fi irelevant. Era vorba de o sinteză a declarațiilor și a expertizei. Însuși bărbatul de 55 de ani a declarat în mod repetat în declarațiile date la poliție că fata era atât de slăbită încât adormea mereu. Că era atât de slăbită încât îl stânjenea. În procesul său principal, el a respins aceste declarații ca fiind forțate de ofițerii de poliție.

În cele din urmă, însă, probele nu au fost suficiente pentru ca juriul să îl condamne: Românul nu a fost achitat din punct de vedere juridic pentru abuz asupra unei persoane lipsite de apărare. Deși faptele inculpatului au fost “extrem de reprobabile din punct de vedere moral”, ele nu au fost pedepsite de lege. Spre nemulțumirea rudelor decedatului prezente. Un bărbat părăsește sala de judecată cu cuvintele: “Ticălosule!”. Iar mama părăsește tribunalul regional într-o stare de dezordine.

Totuși, acest proces nu a fost primul pentru bărbatul de 55 de ani: numai în Austria, românul are șapte condamnări anterioare – omor involuntar, agresiune și infracțiuni contra proprietății. Bărbatul a mai fost condamnat și în Germania și a executat 12 ani de închisoare. Și asta pentru omor în comun. El nu a vrut să spună mai multe despre acest …

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu