Recensământ 2022 – Germaniei îi lipsesc 1,4 milioane de locuitori!

Alte țări, cum ar fi SUA, știu exact cine intră, cine iese și câți oameni se află în prezent în țară. Aici este complet diferit: potrivit autorităților, 1,4 milioane de locuitori sunt brusc “dispăruți” în Germania. Un întreg oraș de milioane!

Acesta este rezultatul noului “recensământ” efectuat de Oficiul Federal de Statistică: Germania are doar 82,7 milioane de locuitori – cu 1,4 milioane (aproximativ populația orașului München) mai puțin decât se credea. În mod surprinzător, numărul străinilor care trăiesc în Germania (10,9 milioane) a fost revizuit în scădere cu un milion.

► Datele “noi” se bazează pe “Recensământul 2022” publicat recent. Proiectul la scară largă, care a fost lansat în urmă cu doi ani, în luna mai, a inclus toate datele administrative disponibile din cele 10 786 de municipalități (de exemplu, registrele de înregistrare și de deces) și un sondaj în gospodării realizat pe 12 % din populație.
► Cum se poate întâmpla ca aici să trăiască mult mai puțini oameni decât se aștepta? Explicația încercată: “marea mobilitate” datorată războaielor din Siria și Ucraina. Potrivit lui Thomas Gößl, președintele Biroului de statistică al statului Bavaria, multe persoane s-au întors în țările lor de origine fără să înregistreze plecarea.
► Ce impact are acest lucru acum? Recensământul stă la baza tuturor planificărilor guvernamentale – cum ar fi investițiile, previziunile privind pensiile, construcția de locuințe și drumuri, locuri în școli și grădinițe.

Prin urmare, toate ipotezele anterioare și calculele oficiale se bazează pe cifre incorecte. Mai mult, datele “noi” din 2022 sunt deja vechi. Nu va exista un nou recensământ până în 2032.

Recensământul a recalculat cifrele oficiale ale populației pentru toate cele 10 786 de localități din Germania.

Rezultatul: în 5989 de localități existau cu cel puțin 1 % mai puțini locuitori decât s-a raportat anterior, iar în 3163 de localități (29 %) nu s-a înregistrat aproape nicio diferență.

► Printre megaorașe, Köln a înregistrat o scădere foarte mare a populației (-5,6%). Cu toate acestea, Köln rămâne unul dintre cei patru giganți germani (alături de Berlin, München și Hamburg).
► München are cea mai mică pierdere de populație dintre primele 10 orașe germane, cu doar 2%.
► La nivelul landurilor, Berlin, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Hamburg au pierdut cei mai mulți locuitori, cu 3,5% fiecare.

A existat o creștere aici:

► Bremen (1,9 %), Saarland (1,8 %), Göttingen (5,5 %).

Cele mai recente statistici privind populația includ, de asemenea, date privind locuințele.
De exemplu, numărul clădirilor rezidențiale și al apartamentelor a crescut la 15 mai 2022. În total, existau 20 de milioane de clădiri rezidențiale și 43,1 milioane de apartamente. Comparativ cu 2011, aceasta înseamnă cu un milion mai multe clădiri și cu 2,5 milioane mai multe apartamente.

Dimensiunea apartamentelor s-a schimbat, de asemenea. Acestea au devenit cu trei metri pătrați mai mari la nivel național din 2011. Aceasta înseamnă că apartamentele aveau în medie 94,4 metri pătrați. Cu 17,4 milioane de locuințe, gospodăriile monoparentale conduc în ceea ce privește utilizarea. Chiria medie netă în 2022 a fost de 7,28 euro/mp.

Fapt interesant: 75% dintre germani încă se încălzesc cu gaz (24 de milioane de gospodării) sau cu petrol (8 milioane). Încălzirea centralizată reprezintă doar 15% din sistemele de încălzire. Doar 3% din locuințe aveau o pompă de căldură în 2022.

Conform recensământului, în Germania trăiesc în total 10,9 milioane de străini și 18 milioane de persoane cu origini migratoare. În medie, există cu 8% mai puțini străini decât se presupunea anterior.

► Cele mai mari deviații: Meck-Pomm (-24,4 %), Saxonia-Anhalt (-17,8 %). În schimb, creștere în Bremen (4,4 %). Statisticienii spun că o mare parte din refugiații de război din Ucraina sunt deja incluși în datele din 2022.

Pentru recensământul din 2022, a existat o obligație de a furniza informații, ceea ce înseamnă că recensământul nu a fost voluntar. Obligația de a furniza informații a fost necesară pentru a asigura calitatea ridicată și acuratețea rezultatelor recensământului.

În cadrul recensământului din 2022, birourile statistice federale și de stat au colectat diverse date. Cei care au fost selectați pentru aceasta trebuie să furnizeze informații. Dacă au refuzat să facă acest lucru, au riscat sancțiuni severe.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu