Limba unei vaci a fost smulsă: vina rămâne parțial neclară

Cu toate acestea, unul dintre cei trei fermieri acuzați a fost deja condamnat. El și-a lăsat vaca netratată.

FELDKIRCH-AT: Trei bărbați se află în boxa acuzaților la Tribunalul Regional Feldkirch. Aceștia sunt fermieri din districtul Bregenz, în vârstă de 22, 36 și 69 de ani. Cei doi bărbați mai tineri sunt acuzați că au legat limba unei vaci care nu dorea să intre în cutia copitelor și au tras de ea în așa măsură încât i-au fost tăiați mai mulți centimetri.

Tatăl tânărului de 22 de ani, care era proprietarul animalului, iar incidentul a avut loc la ferma sa, este acuzat că nu a adus un veterinar la fermă și nu a organizat analgezice. “Lăsând animalul fără analgezice, era garantat că îi va provoca o agonie inutilă. De fiecare dată când mânca”, a declarat martorul expert, veterinarul Erik Schmid.

Potrivit judecătorului Alexander Wehinger, faptul că doar un veterinar german a fost consultat prin telefon după incidentul dureros nu este suficient. De asemenea, nu este clar ce anume a spus expertul. Se pare că nu există nicio îndoială că animalul era încă viabil, dar simplul fapt de a-l lăsa fără analgezice este o cruzime față de animale. Timp de câteva zile, fermierul s-a mulțumit să lase animalul să continue să mănânce și să bea alimente moi.

“Este logic, vacii îi era foame. O vacă cu randament ridicat are un necesar enorm de energie, dar acesta nu este un semn că ea nu suferă”, clarifică Erik Schmid. “Nu sunt un abuzator de animale și după 55 de ani ca fermier nu voi fi acuzat de asta. Vaca era în cea mai bună stare”, spune fermierul. El este amendat cu 12 000 de euro, din care 6 000 de euro cu suspendare, restul urmând să fie plătiți. Fermierul contestă decizia.

Cei doi mai tineri insistă că vaca trebuie să-și fi mușcat propria limbă atunci când s-a împiedicat din greșeală în standul cu copite. Ei susțin că abia sângera când bucata de limbă lungă de câțiva centimetri i-a căzut din gură. Schmid consideră că această “versiune a căderii” este extrem de puțin plauzibilă și o susține cu mai multe argumente. În primul rând, limba ar fi sângerat abundent și alte urme ar fi fost vizibile pe limbă. Schmid oferă următoarea explicație: Dacă trageți violent de limbă timp de cinci până la zece minute și aceasta este și legată, circulația sângelui este perturbată și partea din față se umflă. Dacă apoi se rupe, nu există aproape nicio sângerare. Schmid a căutat în literatura de specialitate “mușcarea limbii” la vaci. În 30 de ani a existat un singur caz în care un cal a mușcat limba unei vaci și nu vaca însăși. Avocatul apărării, Clemens Achammer, nu este mulțumit de acest lucru. Dorește o expertiză medico-legală veterinară. Aceasta este în curs de obținere.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu