Nebunia GEZ: vacile trebuie să plătească taxa RadioTV

Taxa Radio-TV este obligatorie pentru toate gospodăriile particulare din Germania. Dar ce se întâmplă cu întreprinderile agricole? Un agricultor trebuie să plătească contribuții pentru clădirile și vehiculele sale agricole în plus față de cele pentru gospodăria sa privată?

Taxele GEZ, cunoscute oficial sub denumirea de taxă RadioTV, sunt taxe pe care fiecare gospodărie și fiecare întreprindere din Germania trebuie să le plătească pentru a finanța radiodifuzorii publici. Obligația de plată a taxelor se aplică, în principiu, fiecărui sediu de întreprindere, cu condiția ca acesta să nu fie situat exclusiv într-o locuință supusă taxei.

Un sediu permanent este definit ca fiind orice unitate spațială independentă și staționară sau orice zonă dintr-o unitate spațială care nu este destinată exclusiv utilizării private.

Aceasta include toate clădirile și zonele care sunt utilizate în scopuri profesionale, indiferent dacă acolo se desfășoară în mod regulat activități.

Potrivit radiodifuzorilor, clădirile unei exploatații agricole sunt, în general, considerate ca fiind spații comerciale supuse contribuțiilor.

Aceasta include, de asemenea, hambarele și grajdurile, cu condiția ca acestea să nu fie utilizate doar ca spații de depozitare. Factorul decisiv este dacă munca se desfășoară în mod regulat în aceste clădiri pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât acestea să poată fi considerate un “loc de muncă”.

Da, pentru fermele mici fără salariați sau cu cel mult opt salariați, se aplică o rată redusă a contribuției de o treime din contribuția normală pentru gospodăriile private. Acest lucru înseamnă că, în general, chiar și fermele mici conduse de o singură persoană trebuie să plătească doar o contribuție redusă.

Șoproanele pure de depozitare în care nu se efectuează lucrări regulate nu fac obiectul contribuțiilor. Aceasta înseamnă că un hambar utilizat exclusiv pentru depozitarea proviziilor nu este considerat un sediu comercial supus contribuțiilor. În acest caz, fermierul poate susține că în hambar nu se desfășoară nicio activitate obișnuită pentru a evita obligația de a plăti contribuții.

Un grajd în care vacile sunt îngrijite și mulse în mod regulat este considerat de organismele de radiodifuziune ca fiind un spațiu comercial cu un loc de muncă stabilit. Prin urmare, se plătește o taxă GEZ și pentru grajd, deoarece acolo se desfășoară în mod regulat activități. Important: Cu toate acestea, nu există o definiție juridică precisă, deoarece nu există până în prezent hotărâri judecătorești în această privință. Având în vedere valoarea mică a taxei reduse, mulți fermieri sunt reticenți în a acționa în justiție.

Autovehiculele utilizate în scopuri profesionale determină, de asemenea, obligația de a plăti o treime din contribuția standard. De regulă, numai autoturismele și camioanele sunt supuse obligației de a plăti contribuții.

În opinia organismelor de radiodifuziune, tractoarele agricole care sunt înregistrate în categoria de vehicule “T” (de exemplu, tractoarele) nu sunt supuse contribuțiilor.

În cazul în care un agricultor deține numai tractoare agricole și nu are alte autoturisme sau camionete, acesta nu trebuie să plătească contribuții suplimentare.

Prin urmare, taxa de licență trebuie plătită și pentru grajduri, deoarece clădirile agricole sunt, în multe cazuri, supuse contribuțiilor. Cu toate acestea, există unele excepții și contribuții reduse care sunt deosebit de relevante pentru fermele mici. Depozitele pure și tractoarele agricole nu sunt, în general, supuse contribuțiilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu