Austria relaxează masurile Corona, Viena le menține!

În timp ce măsurile corona la nivel federal au fost și mai relaxate, Viena se menține la regulile sale mai stricte. Există doar ajustări în detalii.

VIENA. În urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății sub conducerea ministrului Johannes Rauch (Verzii) a anunțat că va relaxa și mai mult măsurile de coronavirus la nivel național. Nu mai există o cerință 3-G în spitalele din toată Austria.

Datorită modificărilor aduse de guvernul federal, orașul Viena a trebuit să-și adapteze propriile măsuri. Dar, în general, „modul vienez” strict rămâne intact. Există doar adaptări minime.

Cerința de mască în transportul public și farmacii rămâne

Perioada de valabilitate pentru testele PCR este prelungită. Anterior, un test era valabil timp de 48 de ore. De sâmbătă, 17 decembrie, aceste teste vor fi valabile 72 de ore cu noul regulament, adică trei zile. Sunt posibile excepții pentru cazuri speciale (recuperare în ultimele două luni, minori, cei care au nevoie de sprijin, sarcină, cazuri de dificultate).

„Pe lângă un val de RSV, care afectează în primul rând secțiile de copii, și un val de gripă care nu este la fel de puternic precum a fost în ultimii zece ani, nu putem în mijlocul acestor valuri de infecție (…) să găsim COVID suplimentar. -19 grupuri în cauza spitalului”, a declarat biroul consilierului municipal pentru sănătate Peter Hacker (SPÖ).

Cerința de mască în transportul public din Viena rămâne în vigoare. Acest lucru se aplică – ca și până acum – în încăperile închise ale stațiilor, peroanelor, stațiilor, gărilor asociate. O mască FFP2 trebuie încă purtată la intrarea în farmacii. Modificările la noua ordonanță Corona vor intra în vigoare pe 17 decembrie 2022. La fel ca și cele din ordonanța federală, măsurile sunt limitate la sfârșitul zilei de 28 februarie 2023.