Subvenții și nu numai: pentru ce pot aplica părinții singuri

Mulți părinți singuri trebuie să fie foarte atenți la banii lor. Cu toate acestea, există unele burse și subvenții pe care le pot solicita sau primi, mai ales dacă veniturile lor sunt mici.

Părinții singuri trebuie adesea să fie foarte atenți la bugetul lor. Cu toate acestea, există unele subvenții de stat și federale pentru care puteți aplica, mai ales dacă aveți un venit scăzut. Am enumerat opțiunile pe care le aveți la dispoziție.

Guvernul federal plătește unui părinte singur cu venituri reduse o alocație de 60 de euro pe lună pentru fiecare copil pentru care aceeași adresă este înscrisă în Registrul central al rezidenților ca loc de reședință principal. Alocațiile speciale se plătesc fără cerere.

Deducerea pentru persoanele cu un singur venit sau pentru familiile monoparentale se aplică, în general, dacă există un drept la creditul fiscal pentru copii pentru mai mult de șase luni, în conformitate cu § 33 alin. 3 EStG 1988. Există deduceri eșalonate începând cu al doilea copil. În cazul părinților singuri se aplică următoarele: Părinții singuri au dreptul la o deducere pentru părinți singuri. Părinții singuri sunt contribuabilii care nu locuiesc cu cel puțin un copil în comunitate cu un partener (soț/soție) mai mult de șase luni într-un an calendaristic și care primesc alocații familiale pentru mai mult de șase luni. (BMF)

Următoarele prevederi se aplică persoanelor care au un singur venit:

Deducerea pentru unicul salariat este disponibilă dacă un contribuabil cu cel puțin un copil are dreptul la ea pentru mai mult de șase luni într-un an calendaristic.

  • este căsătorit sau este un partener înregistrat și nu locuiește separat permanent de soțul sau partenerul său înregistrat cu obligații fiscale nelimitate, sau
  • trăiește în coabitare cu o persoană cu obligații fiscale nelimitate și
  • partenerul (soțul/soția) primește un venit care nu depășește 6 937 EUR (2023: 6 312 EUR) într-un an calendaristic.

Doar o singură persoană are dreptul la deducerea pentru unicul salariat. În cazul în care ambii parteneri (de exemplu, un cuplu de studenți cu un copil) îndeplinesc cerințele, are dreptul la ea partenerul cu venitul cel mai mare. Dacă partenerii nu au niciun venit sau au venituri egale, femeia are dreptul la deducere, cu excepția cazului în care bărbatul este capul principal al gospodăriei. (Sursa: BMF)

De asemenea, puteți solicita ajutorul pentru locuință. Există cerințe diferite în acest sens în statele federale. Pentru Carintia, se aplică următoarele: pentru apartamentele pentru care se aplică pentru prima dată ajutorul pentru locuință începând cu 1 aprilie 2023, chiria pură pe metru pătrat (chiria netă) nu poate depăși 7,81 EUR (costurile de funcționare, de încălzire și de electricitate, precum și TVA trebuie deduse în prealabil în scopul comparării). Informații suplimentare și formularul de cerere pot fi găsite aici. Pentru informații despre ajutorul pentru locuințe în Styria, faceți clic aici.

În Carintia, dacă aveți un venit scăzut, aveți posibilitatea de a solicita o alocație familială. Acum că alocația pentru îngrijirea copiilor a expirat, familiile pot solicita o alocație familială. Puteți citi mai multe despre acest lucru aici și aici puteți calcula cât ați putea primi eventual ca subvenție.

Condițiile copilului pentru care se depune cererea:

  • Copilul are reședința principală în Carintia și locuiește cu solicitantul în aceeași gospodărie.
  • Copilul are dreptul la alocație familială
  • Copilul are cetățenie austriacă sau o cetățenie echivalentă cu cetățenia austriacă.
  • Copilul nu a împlinit încă vârsta de 10 ani.
  • Copilul nu mai are dreptul la alocație pentru îngrijirea copilului în conformitate cu §2 din Legea privind alocația pentru îngrijirea copilului.

Aveți dreptul la alocație familială pentru copilul sau copiii dvs. dacă locuiți în Austria și copilul locuiește cu dvs. Alocația familială se solicită la biroul fiscal din localitatea dumneavoastră de reședință. În aceste condiții, toți copiii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani au dreptul la alocație familială. Mai multe informații puteți găsi aici, precum și suma de bani la care aveți dreptul. Dacă sunteți părinte și copilul dumneavoastră locuiește cu dumneavoastră, aveți dreptul la pensie de întreținere/alocație alimentară din partea celuilalt părinte. Cuantumul pensiei de întreținere se calculează pe baza salariului net al persoanei obligate la întreținere. De exemplu, 16 % din venitul net lunar se calculează ca pensie de întreținere pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Puteți găsi mai multe detalii aici.

Bonusul pentru familie Plus este o deducere fiscală care vă reduce în mod direct sarcina fiscală. Aveți dreptul la aceasta dacă aveți o obligație fiscală nelimitată în Austria și primiți alocații familiale pentru copil. Bonusul familial Plus este supus unei evaluări lunare. Prin urmare, solicitanții eligibili pot solicita Bonusul familial Plus începând cu luna în care se naște copilul. În principiu, Bonusul familial Plus este disponibil numai dacă se primesc alocații familiale austriece pentru copil. În cazul în care biroul fiscal din Austria acordă o plată de egalizare sau diferențială, aceasta se consideră, de asemenea, ca fiind o alocație familială. Atenție însă, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când depuneți cererea, puteți găsi toate informațiile aici. Puteți citi mai multe despre alocații și alte beneficii pentru părinții singuri la Camera Muncii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu