“Patrioți pentru Europa”: partidele europene de dreapta formează al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European fara SOS Romania

O gură de aer proaspăt în Parlamentul European: după scurte negocieri, noul grup politic “Patrioți pentru Europa” a fost înființat oficial luni. dar fara S.O.S. ROMANIA si Partidul Naționaliștilor din Germania AfD!

Liderul partidului francez Rassemblement National, Jordan Bardella, va prezida alianța diferitelor partide europene de dreapta. Partidul său are cea mai mare delegație, cu 30 de deputați europeni. Grupul “Patrioți pentru Europa” este format dintr-un total de 84 de deputați din 12 țări:

 • Rassemblement National (Franța): 30 de deputați
 • Fidesz și Partidul Popular Creștin Democrat KDNP (Ungaria): 11 deputați
 • Lega (Italia): 8 deputați
 • ANO (Tschechische Republik): 7 deputați
 • Oath and Drivers (Republica Cehă): 2 deputați
 • FPÖ (Austria): 6 deputați
 • PVV (Țările de Jos): 6 deputați
 • VOX (Spania): 6 deputați
 • Vlaams Belang (Flandra, Belgia): 3 deputați
 • Chega! (Portugalia): 2 deputați
 • Partidul Popular Danez (Danemarca): 1 membru al Parlamentului
 • Vocea rațiunii (Grecia): 1 deputat european
 • Latvia first (Letonia): 1 membru al Parlamentului

Francezul Jordan Bardella a fost ales președinte.

“Sunt copleșit de interesul deosebit arătat de partidele apropiate de FPÖ”, a declarat luni președintele FPÖ, Herbert Kickl. “Geert Wilders, Matteo Salvini și Marine Le Pen s-au alăturat noului grup parlamentar cu partidele lor, trimițând astfel un semnal în favoarea unei Europe a patriilor puternice și suverane.”

Oamenii s-au săturat de “politica îngâmfată și mulțumitoare” a Uniunii Europene. “Aceasta este condusă de o Comisie Europeană care nu a trebuit niciodată să se confrunte cu alegeri și care, în ultimii ani, și-a dezvoltat o viață proprie care se îndreaptă într-o direcție complet greșită. În locul “Statelor Unite ale Europei” adesea căutate, avem nevoie de o revenire la unificarea țărilor suverane”, a declarat Kickl.

Herbert Kickl este într-o dispoziție bună în acest moment.

Cu o săptămână înainte, liderul FPÖ, Herbert Kickl, șeful statului maghiar Viktor Orbán și fostul șef al guvernului ceh Andrej Babis anunțaseră deja formarea grupului parlamentar în cadrul unei conferințe de presă. De atunci, tot mai multe partide noi s-au prezentat pentru a li se alătura.

Astfel, Patrioții pentru Europa înlocuiește Grupul liberal Renew Europe ca a treia cea mai puternică forță din Parlamentul European. PPE al partidelor creștin-democrate rămâne cel mai mare grup, urmat de social-democrați. Președintele Comisiei va fi ales la Strasbourg pe 18 iulie. Ursula von der Leyen candidează pentru realegere.

Din totalul de 720 de locuri, alianța creștin-democraților, social-democraților și liberalilor are 401 locuri. Sunt necesare doar 361 de voturi. Cu toate acestea, se pare că există numeroase disensiuni. Potrivit Parlamentului European, majoritatea nu a fost încă atinsă.

https://results.elections.europa.eu/ro/instrumente/calculatorul-majoritatii

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu