Primele cazuri în SUA a ciumei bubonice

În Evul Mediu, ciuma a luat viața a milioane de oameni. Moartea Neagră a depopulat regiuni întregi și a condus la una dintre cele mai grave pandemii din istoria omenirii în secolul al XIV-lea. Estimările variază între 20 și 50 de milioane de decese. Ceea ce mulți oameni nu realizează: Boala mortală nu a fost complet eradicată nici până în prezent.

Acum, autoritatea sanitară din statul american Colorado a anunțat că o persoană a contractat ciuma bubonică – și avertizează restul populației.

Autoritățile nu au făcut încă publice informații precise despre persoana infectată, cum ar fi vârsta și sexul. De asemenea, modul în care persoana a contractat ciuma bubonică a rămas neclar, cel puțin pentru moment.

Cu toate acestea, este probabil ca puricii – infectați cu bacteria Yersinia Pestis – să fie purtătorii. Acest lucru se datorează faptului că autoritatea sanitară din Colorado a avertizat deja în luna mai că puricii infectați au fost găsiți în blana veverițelor, de exemplu.

Toți cei care călătoresc în aer liber în Colorado ar trebui să se echipeze cu suficient Repelent Impotriva Insectelore pentru a ține puricii la distanță, spun ei.

Astăzi, spre deosebire de Evul Mediu, ciuma bubonică poate fi tratată cu antibiotice. Dar atenție: acest lucru este valabil numai dacă tratamentul este început în primele 24 de ore de la apariția simptomelor. În caz contrar, persoanele infectate sunt în continuare expuse riscului de deces.

Aceste simptome apar la om:

  • Febră și frisoane bruște
  • Dureri de cap severe și dureri ale membrelor
  • Ganglioni limfatici foarte umflați (de unde și denumirea de ciumă bubonică)
  • Greață severă

Cu toate acestea, o nouă epidemie de ciumă la scară largă este puțin probabilă, potrivit Express: “Autoritățile din SUA raportează șapte cazuri de ciumă pe an. În martie, un bărbat a murit în statul New Mexico după ce a fost infectat. Cu toate acestea, ultimul focar al bolii în SUA a fost în urmă cu 100 de ani.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu