Autocolant roșu pe geamul mașinii: poate deveni destul de scump

Un autocolant mare pe geamul mașinii, „punctul roșu”, promite probleme: vehiculul trebuie îndepărtat imediat. Asta contează acum.

Fie în zone rezidențiale liniștite sau la marginea drumurilor arteriale, precum și în zone industriale: de multe ori vezi vehicule care nu sunt înmatriculate. Uneori nu au deloc plăcuță de înmatriculare, în alte cazuri singurul lucru care lipsește este autocolantul de la un birou de înmatriculare.

Mai devreme sau mai târziu, aceste mașini, motociclete sau rulote parcate nefolosite vor avea și altceva pentru ele: „punctul roșu”. Autocolantul mare, într-o culoare care cu greu poate fi trecută cu vederea, este etichetat atât pe vehiculele neînmatriculate, cât și pe cele care în mod evident nu sunt compatibile, astfel încât poate decora și biciclete sau trotinete electrice care sunt gata să fie casate. Nu este atașat de controlul municipal de circulație, ci de polițiștii înșiși – pentru că i-au anunțat locatari enervați, sau pentru că vehiculul „nelegal” a fost observat de o patrulă.

Autocolant roșu pe mașină? Acum devine scump

Exact ce se întâmplă sau ar trebui să se întâmple cu asta este explicat într-un text lung cu litere mici. Cel mai important lucru este chiar în primul paragraf: deținătorului sau proprietarului i se „se cere să scoată imediat vehiculul și să nu-l mai parcheze în traficul public”. Accent pe „imediat”: cuvântul este îndrăzneț și subliniat, iar „beneficiarul” (deținătorul sau proprietarul) ar trebui să-l ia extrem de în serios.

Pentru că ce poate urma acum este uneori scris și pe el: „Parcarea vehiculelor sau remorcilor care nu sunt gata de funcționare. „Constituie contravenție administrativă și poate fi pedepsită cu amendă de până la 1.000 de euro.” După o lună, vehiculul este considerat și „deșeu” și va fi eliminat. Amenda iminenta: pana la 100.000 euro. Plus costuri pentru remorcare și eliminare.

Autocolant roșu pe mașină? Se amenință cu amendă de 100.000 de euro

De altfel, scuza că nu ai văzut punctul roșu pentru că locuiești în altă parte sau pentru că cineva l-a zgâriat din nou nu se aplică. Roțile justiției se întorc cu siguranță. Conform actualului catalog de amenzi, o amendă de 70 de euro și un punct Flensburg (a cărui stare poate fi interogată prin smartphone, de altfel) sunt aproape sigure. O plăcuță de înmatriculare lipsă nu te protejează de pedeapsă, pentru că și poliția întreabă prin cartier cine deține vehiculul.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu