Alocația pentru copii va fi anulată – dacă familiile fac această greșeală

Alocația pentru copii va fi majorată la o uniformă de 250 de euro per copil în 2023. Dacă părinții solicită subvenția pentru copilul lor adult, ei trebuie să țină cont de acest lucru.

Și în anul care vine, multe familii vor avea din nou nevoie urgentă de injecții financiare din partea statului. Vestea bună: guvernul federal a promis că alocațiile pentru copii vor fi majorate în 2023.

Pentru a asigura întreținerea, îngrijirea și educația unui copil, familiile pot aștepta pe viitor 250 de euro per copil. Dar aveți grijă: în unele cazuri nu aveți dreptul la alocație pentru copii.

Alocație pentru copii: În aceste cazuri există o subvenție

Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă informații despre condițiile în care părinții primesc alocație pentru copii. De exemplu, copilul trebuie să aibă „sub 18 ani”, „să locuiască în gospodărie” sau să fie îngrijit „regulat” de către părinți. Foarte important de reținut: Locul de reședință trebuie să fie în Germania pentru a avea dreptul la alocație pentru copii.

Dar și copiii cu vârsta de peste 18 ani au dreptul la alocație pentru copii – dar până la maximum 25 de ani, după aceea injecțiile financiare de stat s-au încheiat. Dar și aici trebuie îndeplinite anumite condiții. De exemplu, primiți alocație pentru copii dacă copilul adult „termină școala sau formarea profesională sau o diplomă pentru prima dată”. Cu toate acestea, alocația pentru copii poate fi acordată și în timpul unei a doua ucenicie, cu condiția ca copilul să aibă un mini loc de muncă sau să lucreze până la 20 de ore pe săptămână.

Chiar și între școală și un posibil început de pregătire sau studii, părinții au dreptul la alocație pentru copii. Cu toate acestea, această perioadă de tranziție poate dura doar patru luni. Există și o subvenție de stat pentru un stagiu sau serviciu voluntar.

Alocație pentru copii: Părinții trebuie să aibă în vedere acest lucru!

Dar ce se întâmplă dacă copilul adult nu are loc de muncă sau pregătire, adică este considerat șomer, ca să spunem așa? În acest caz, Biroului de Ajutoare Familiale trebuie să li se arate că copilul a solicitat un loc de ucenicie sau universitar. „Dacă copilul dumneavoastră este înregistrat la o agenție de ocupare a forței de muncă sau la un centru de locuri de muncă în căutarea unui loc de formare, se consideră că dovada a fost furnizată”, spune Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Conform secțiunii 32 din Legea privind impozitul pe venit, copiii cu vârsta peste 18 ani au dreptul la alocație pentru copii dacă „nu au împlinit încă vârsta de 21 de ani, nu sunt angajați și sunt înregistrați ca solicitanți de locuri de muncă la o agenție de ocupare a forței de muncă din Germania”. Un copil este considerat a fi în căutarea unui loc de muncă dacă el sau ea raportează personal șomajul viitor sau actual la agenția de ocupare a forței de muncă competentă.

Atunci când părinții solicită alocația pentru copii pentru copiii cu vârsta peste 18 ani, aceștia trebuie să-și amintească că trebuie să „demonstreze situația actuală de viață a copilului lor”. Puteți afla exact ce documente necesită Familienkasse pe site-ul Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Modificări, cum ar fi o diplomă sau o calificare de formare sau o reziliere, trebuie, de asemenea, raportate Biroului de Ajutoare Familiale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu